Volg ons
Joop Gall Spakenburg

Tweede Divisie

Gall over Kozakken Boys: “Real Madrid is minder blij met Champions League”

Gall over Kozakken Boys: “Real Madrid is minder blij met Champions League”

Spakenburg-trainer Joop Gall ziet de wolken boven de Westmaat steeds donkerder worden na de 1-2 nederlaag tegen Kozakken Boys: “Met name in de eerste helft waren we angstig. De ploeg leek bol te staan van de spanning”, stelde hij tegenover TweedeDivisie.org.

Lepe voetballer

De Muntendammer had moeite om zijn ploeg te bereiken in het veld: “Het duurde een half uur voor ze mijn omzettingen hoorden. In de rust hebben we door aanvallend te wisselen geprobeerd de angst eruit te halen en gezegd: ‘ga er maar voor’. Met Thijs Hendriks brachten we er een lepe voetballer bij. Daardoor was de tweede helft een stuk beter. Alleen na die rode kaart voor hun moet je een tegenstander gewoon uitroken via de zijkanten in plaats van te snel de diepe bal te zoeken. Het bleef van onze kant te onrustig.”

Beladen wedstrijd

“Toch zat ik in de slotfase te wachten op onze 2-1, maar dan valt ie aan de andere kant. Maar dat is ook een kwestie van hoe je staat. Het kan niet zo zijn dat je bij een lange bal van hun veertig meter achteruit gaat lopen. Dan moet je al in balbezit ‘veilig gaan staan’, met één man voor en één man achter hun diepe spits en vervolgens het duel aangaan.” Gall fronste wel zijn wenkbrauwen bij het zien van de uitzinnige vreugde van Kozakken Boys bij de late 1-2: “Natuurlijk is het een beladen wedstrijd. Maar volgens mij is Real Madrid minder blij met de Champions League dan Kozakken Boys met deze overwinning.”

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie