dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGall over Kozakken Boys: "Real Madrid is minder blij met Champions League"

Gall over Kozakken Boys: “Real Madrid is minder blij met Champions League”

Spakenburg-trainer Joop Gall ziet de wolken boven de Westmaat steeds donkerder worden na de 1-2 nederlaag tegen Kozakken Boys: “Met name in de eerste helft waren we angstig. De ploeg leek bol te staan van de spanning”, stelde hij tegenover TweedeDivisie.org.

Lepe voetballer

De Muntendammer had moeite om zijn ploeg te bereiken in het veld: “Het duurde een half uur voor ze mijn omzettingen hoorden. In de rust hebben we door aanvallend te wisselen geprobeerd de angst eruit te halen en gezegd: ‘ga er maar voor’. Met Thijs Hendriks brachten we er een lepe voetballer bij. Daardoor was de tweede helft een stuk beter. Alleen na die rode kaart voor hun moet je een tegenstander gewoon uitroken via de zijkanten in plaats van te snel de diepe bal te zoeken. Het bleef van onze kant te onrustig.”

Beladen wedstrijd

“Toch zat ik in de slotfase te wachten op onze 2-1, maar dan valt ie aan de andere kant. Maar dat is ook een kwestie van hoe je staat. Het kan niet zo zijn dat je bij een lange bal van hun veertig meter achteruit gaat lopen. Dan moet je al in balbezit ‘veilig gaan staan’, met één man voor en één man achter hun diepe spits en vervolgens het duel aangaan.” Gall fronste wel zijn wenkbrauwen bij het zien van de uitzinnige vreugde van Kozakken Boys bij de late 1-2: “Natuurlijk is het een beladen wedstrijd. Maar volgens mij is Real Madrid minder blij met de Champions League dan Kozakken Boys met deze overwinning.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD