dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGall over duel Katwijk: "Alles draait om playoffs"

Gall over duel Katwijk: “Alles draait om playoffs”

Het beladen slotduel tussen Spakenburg en Katwijk draait enkel nog om prestige. Doordat Spakenburg niet meer rechtstreeks kan degraderen en wel verplicht is tot playoffs om lijfsbehoud, zal Spakenburg-trainer Joop Gall vermoedelijk enkele spelers rust gaan geven tegen Katwijk: “Al willen we ook met een goed gevoel de playoffs ingaan”, vertelde hij tegenover TweedeDivisie.org.

Broeierige sfeer

“En we willen in het ritme blijven. Maar uiteraard zullen we kijken welke spelers behoefte aan rust hebben om zo fit mogelijk de playoffs in te gaan.” De 1-3 zege in Rotterdam zal ongetwijfeld ook op het gemeentehuis van Bunschoten-Spakenburg met gejuich zijn ontvangen, omdat er rond het slotduel tussen Spakenburg en Katwijk al weken een broeierige sfeer hing.

Kan voor totale paniek zorgen

Gall was ondanks de zege wel ontevreden over de manier waarop zijn ploeg speelde na de 0-3: “In de rust heb ik nog gehamerd dat we niet met de handrem erop moesten spelen, maar toch zag ik dat gebeuren na de 0-3. Bovendien baalde ik van de 1-3, want in de situatie waarin wij zitten kan zo’n goal voor totale paniek zorgen.”

Gevoel dat gegroeid is

De bevlogen coach zette afgelopen week Kees Tol terug naar het tweede elftal: “Dat was niet naar aanleiding van specifiek de maandagavondtraining, maar een gevoel dat de afgelopen weken gegroeid is. We hebben een discussie gevoerd over hoe we voetbal beleven. Of hij de rest van het seizoen in het tweede blijft? Zeg nooit nooit. Als ik dat zou zeggen dan snijd ik mijzelf mogelijk in de vingers. Daarbij: er bestaan geen consequente trainers.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD