dinsdag, 16 april 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieGall: "Ook vanwege mijn Sonnema-liefde pas ik hier"

Gall: “Ook vanwege mijn Sonnema-liefde pas ik hier”

Zijn eerste thuiswedstrijd in dienst van Spakenburg leverde direct een daverende stunt op. En dus wist trainer Joop Gall na afloop niet eens waar hij de zege kon vieren met de achterban van de Blauwen: “Ook daarin pas ik bij Spakenburg. Ik drink namelijk het liefst een cola-beerenburg na een overwinning. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik één van de trainers ben die het meeste Sonnema drinkt in Nederland. Nou, hoe treffend is dat in het dorp waar het meeste Sonnema wordt geconsumeerd?”

Pijn aan de ogen

Gall was niet alleen opgelucht, maar tegenover TweedeDivisie.org ook realistisch na de 1-0 zege op Jong AZ: “Ons voetbal doet misschien pijn aan de ogen, maar voor nu telt alleen een portie passie en strijdbereidheid. Daarbij: als je ruimte gaat geven aan Jong AZ staat dat gelijk aan zelfmoord. Normaal ben ik allesbehalve een verdedigende trainer, maar nu zeg ik: in het nieuwe seizoen gaat Spakenburg weer vooruit voetballen.”

Pas praten bij handhaving

Waarmee de Muntendammer opnieuw nog niet wilde voorsorteren op een langer verblijf op de Westmaat: “Daarover gaan we echt pas praten bij handhaving. Maar ik voel wel dat ik hier op m’n plaats ben. Ik hou van dit soort clubs, waar het zo leeft en waar men ambitieus is. Veel clubs in de Jupiler League kunnen hier niet aan tippen. En ook qua mentaliteit pas ik hier wel.” Gall waakt echter voor voorbarige euforie: ,,We moeten nu niet gaan zweven. In balbezit kan er nog wel het één en ander beter. Het zal voorlopig sprokkelen blijven.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD