Volg ons
Joop Gall Spakenbrug (1)

Tweede Divisie

Gall: “Ook vanwege mijn Sonnema-liefde pas ik hier”

Gall: “Ook vanwege mijn Sonnema-liefde pas ik hier”

Zijn eerste thuiswedstrijd in dienst van Spakenburg leverde direct een daverende stunt op. En dus wist trainer Joop Gall na afloop niet eens waar hij de zege kon vieren met de achterban van de Blauwen: “Ook daarin pas ik bij Spakenburg. Ik drink namelijk het liefst een cola-beerenburg na een overwinning. Ik durf zelfs wel te zeggen dat ik één van de trainers ben die het meeste Sonnema drinkt in Nederland. Nou, hoe treffend is dat in het dorp waar het meeste Sonnema wordt geconsumeerd?”

Pijn aan de ogen

Gall was niet alleen opgelucht, maar tegenover TweedeDivisie.org ook realistisch na de 1-0 zege op Jong AZ: “Ons voetbal doet misschien pijn aan de ogen, maar voor nu telt alleen een portie passie en strijdbereidheid. Daarbij: als je ruimte gaat geven aan Jong AZ staat dat gelijk aan zelfmoord. Normaal ben ik allesbehalve een verdedigende trainer, maar nu zeg ik: in het nieuwe seizoen gaat Spakenburg weer vooruit voetballen.”

Pas praten bij handhaving

Waarmee de Muntendammer opnieuw nog niet wilde voorsorteren op een langer verblijf op de Westmaat: “Daarover gaan we echt pas praten bij handhaving. Maar ik voel wel dat ik hier op m’n plaats ben. Ik hou van dit soort clubs, waar het zo leeft en waar men ambitieus is. Veel clubs in de Jupiler League kunnen hier niet aan tippen. En ook qua mentaliteit pas ik hier wel.” Gall waakt echter voor voorbarige euforie: ,,We moeten nu niet gaan zweven. In balbezit kan er nog wel het één en ander beter. Het zal voorlopig sprokkelen blijven.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie