Volg ons
Joop Gall Spakenburg

Tweede Divisie

Gall: “Je moet mentaal weerbaar zijn”

Gall: “Je moet mentaal weerbaar zijn”

Hij had juist het gevoel dat zijn ploeg in een goede flow zat. “Dinsdagavond zag ik echt een hele goede training, met veel beleving en scherpte. Maar dat gevoel mag niet verdwijnen na een tegengoal”, merkte Spakenburg-trainer Joop Gall op na de 2-1 nederlaag bij Hercules.

Zagen we er slecht uit

“In de eerste twintig minuten waren we een klasse beter en zat ik te wachten op de 0-1”, vervolgde de Muntendammer. Na de drinkpauze halverwege de eerste helft veranderden de verhoudingen echter. Gall laakte met name dat de gemaakte afspraken niet werden nagekomen: “Als je dat niet doet, dan kan het je gaan nekken. Dat zie je bij de 2-0, daar zagen we er slecht uit.”

Maynard als nieuw aanspeelpunt

Toch nam de coach zijn ploeg ook in bescherming: “Het is niet niks als zoveel mensen met argusogen in je rug prikken. Dat vergt nogal wat mentale weerbaarheid.” De kans is aanwezig dat Gall zaterdag bij de return Kelvin Maynard gebruikt als aanspeelpunt in de spits: “Ik ken Kelvin al wat langer. Hij is beresterk. Ik hou ervan om te spelen met een spits die met de rug naar de goal als aanspeelpunt kan dienen. Maar we zullen zaterdag niet als een kip zonder kop gaan aanvallen, want de tegenstander gaat ongetwijfeld een countertactiek hanteren waar we beducht voor moeten zijn. Je zal simpelweg een pittige controle over de wedstrijd moeten hebben. Ik schat onze kansen op 50-50.”

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie