Volg ons
Joop Gall Spakenburg

Tweede Divisie

Gall: “Het wil nog wel eens wegglijden”

Gall: “Het wil nog wel eens wegglijden”

Fanatiek coachend en zich wegdraaiend bij de strafschop diep in blessuretijd: Joop Gall beleefde het duel tussen Spakenburg en TEC intens. “Ik heb ervoor om als een soort twaalfde man te fungeren door veel te coachen”, zegt de Muntendammer tegenover TweedeDivisie.org.

Jongens wakker houden

Een bewuste keuze: “Zo probeer ik de jongens wakker te houden. Het wil nog wel eens wegglijden.” Gall was zo intens betrokken, dat hij de strafschop van Oliver Pilon diep in blessuretijd niet durfde te bekijken: “Ik dacht: als ik niet kijk, dan gaat ie er vast in. Helaas gebeurde dat niet. We hadden de kans om het zure gevoel te overwinnen, maar hebben wel mentaliteit getoond. Want normaal gesproken teken je voor een punt als je twee keer achter komt.”

Blij met thuisduels

De coach blijft geloven in directe handhaving: “Pas als het tien punten achterstand zouden zijn met nog drie duels geef ik op. Toen ik hieraan begon wist ik al dat het een pittige opgave zou worden. Blij ben ik wel dat we nog twee keer thuis mogen spelen.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Tweede Divisie