woensdag, 19 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZaterdagGall heeft bedenkingen bij vervroeging RBB - Spakenburg

Gall heeft bedenkingen bij vervroeging RBB – Spakenburg

Spakenburg-trainer Joop Gall zegt intern met zijn vuist op tafel te zullen slaan over het plan om het eerste finaleduel van de play-offs tegen Rijnsburgse Boys om een plek in de Tweede Divisie te vervroegen van woensdag naar dinsdag. Vanwege de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United kwamen beide clubs overeen om een dag eerder te spelen.

Fysieke gesteldheid

Gall betwijfelt of dat een slimme keuze is, gelet op de fysieke gesteldheid van zijn ploeg. Afgelopen zaterdag kroop Spakenburg door het oog van de naald tegen Hercules, omdat het in het laatste kwartier zichtbaar op haar laatste benen liep. Salim Amerzgiou hinkte zelfs ruim twintig minuten over het veld met een hamstringblessure, maar omdat de Blauwen al drie keer hadden gewisseld moest de routinier blijven staan. Ook andere spelers hadden het zwaar, maar een zondagschot van Ralph Dua bespaarde Spakenburg het spelen van een verlenging.

Als in ons voordeel is, moeten we dat pakken

Spakenburg-trainer Joop Gall gaf na afloop te begrijpen dat toeschouwers en spelers graag Ajax willen kijken: “Maar als dat niet in het belang is van onze fysieke gesteldheid, dan ga ik daar intern nog wel even met de vuist op tafel over slaan. Als het in ons voordeel is om meer rust te hebben tot die wedstrijd, dan moeten we die pakken, want alles moet wijken om erin te blijven, vind ik.” Het lijkt er echter op dat er geen discussie meer is over de speeldag, aangezien zowel Rijnsburgse Boys als Spakenburg op haar website aangeeft dat het eerste duel dinsdagavond om 19.30 uur gespeeld zal worden op De Middelmors.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD