Volg ons

Hoofdklasse

Fusie RBC en Halsteren ketst alsnog af

Fusie RBC en Halsteren ketst alsnog af

Witte rook leek nabij, maar de fusie tussen RBC en Halsteren is alsnog afgeketst. Dat meldt Halsteren op haar website.

,,De besturen van RBC en Halsteren hebben vandaag in goed overleg besloten de besprekingen over een mogelijke fusie te beëindigen”, schrijft de zondaghoofdklasser. ,,Met name de beperkende maatregelen inzake het coronavirus zijn er de oorzaak van dat beide verenigingen niet in staat zijn hun leden en supporters optimaal mee te nemen in deze belangrijke stap. Goede voorlichting en een inhoudelijke discussie is, aldus beide besturen, essentieel in zo’n uniek proces. Om uiteindelijk een fusie te kunnen realiseren is het noodzakelijk een algemene ledenvergadering te houden waarin minimaal 2/3 van de leden voor de fusie stemt. Door de corona maatregelen (maximaal 3 personen en 1,5 meter afstand) is het niet mogelijk een dergelijke fysieke ledenvergadering te organiseren. De deadline bij de KNVB voor het realiseren van een fusie is gesteld op 1 juni 2020. De besturen hebben de KNVB dringend verzocht om de termijn van 1 juni 2020 op te schuiven, maar de KNVB is hier niet op ingegaan. Zij verwees naar de noodwetgeving die de regering aan het maken is waardoor het eventueel mogelijk wordt een dergelijke stemming digitaal te organiseren.”

,,De besturen van beide verenigingen betreuren het dat ze – door omstandigheden buiten hen om – niet in staat zijn de beoogde samenwerking tot een goed einde te brengen. De samenwerking binnen de stuurgroep was prima en er lag een prima basis voor een solide toekomst van beide verenigingen. De komende periode gaan beide verenigingen zelfstandig met hun toekomstplannen aan de slag.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Hoofdklasse