maandag, 15 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFriday helpt AZ naast AFC, late dompers TEC en Lienden

Friday helpt AZ naast AFC, late dompers TEC en Lienden

Jong AZ heeft de koppositie wel weer heroverd in de Tweede Divisie, al ging het erg moeizaam. Gelegenheidsspits Freddy Friday heeft de Alkmaarse ploeg aan een punt geholpen tegen AFC. FC Lienden gaf in de blessuretijd een punt weg tegen Jong Sparta, terwijl TEC door een late penalty verloor van Jong Vitesse.

Jong AZ – AFC 2-2

Waar Robert Mühren de afgelopen periode belangrijk was voor Jong AZ, deed hij dat dit weekend voor het eerste team. Zo mocht Freddy Friday mee met de beloftenploeg, al straalde hij in de eerste helft weinig enthousiasme uit. AFC speelde compact en liet de thuisploeg het spel maken. Veel in gevaar kwamen de Amsterdammers niet en scoorden voor rust zelf één keer. Marien Willemsen stoomde op en gaf een hoge voorzet. Koen Bosma kopte vervolgens linksonder in de hoek raak. Na een uur bleek de tank bij AFC flink leeg te lopen en wist Jong AZ alsnog de partij over te nemen. Levi Garcia gaf de assist op Friday voor 1-1 en niet veel later bediende Jeremy Helmer opnieuw de Nigeriaanse spits voor 2-1. Vlak voor tijd kwam toch nog de gelijkmaker van AFC. Opnieuw was Matthijs Jesse als invaller cruciaal. Een schot van Magid Jansen werd geblokt en kwam voor de voeten van Jesse: 2-2.

TEC – Jong Vitesse 1-2

Bij Vitesse mocht Zhang dit keer mee van de A-selectie en de spits uit China schoot na negen minuten al op de paal. TEC nam vervolgens het initiatief over, maar kreeg toch een goal om de oren. Uit een vlijmscherpe counter maakte Vitesse 0-1, Koryan gaf het laatste zetje. Erg lang bleef deze stand niet op de borden, want Kurtley de Windt maakte 1-1. Na de thee volgde een zeer levendige openingsfase met veel kansen voor beide doelen. TEC leek minimaal een punt in Tiel te gaan houden, tot Vitesse twee minuten voor tijd een penalty kreeg. Van Ingen moest met rood er vanaf en Daniel schoot de 1-2 binnen.

Jong Sparta – FC Lienden 2-2

Op Het Kasteel werd het feestje van Sparta voor het honderdjarig bestaan van het stadion al snel verstoord. Mo Ajiach maakte 0-1 en nog voor rust werd het via Abderrahim Loukili ook 0-2. Dat was alweer zijn negende van het seizoen. Na ruim een uur spelen kwam de spanning wel terug in de partij. De Spanjaard Ivan Calero zorgde voor 1-2. Lienden leek toch af te gaan op de zege, tot de negentigste minuut. Cyril Chevreuil begon als Franse aanwinst dit seizoen van Sparta nu zelfs op de bank bij de beloften, in blessuretijd wist hij wel voor de gelijkmaker te zorgen.

Bekijk de Tweede Divisie Uitslagen | Stand | Programma | Topscorers | Assists

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD