maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlChampions LeagueFrenkie niet langer onaantastbaar in Barcelona

Frenkie niet langer onaantastbaar in Barcelona

Frenkie de Jong heeft in Barcelona niet langer de onaantastbare status die hij onder zijn vorige trainer Ronald Koeman bezat. Er wordt van hem meer diepgang verwacht en de kritiek komt niet alleen uit de hoek van de teleurgestelde supporters. Zelf ziet de voetballer dat anders.

Uit de berichtgeving in de Spaanse media blijkt dat de middenvelder toegeeft dat hij meer inbreng moet hebben, maar de kritiek is te eenzijdig, naar zijn mening.

“Ik denk nog hetzelfde over Barcelona. Het is niet het beste moment, maar Barcelona blijft de mooiste club van de wereld”, zo sprak hij in de camera van de NOS na de uitschakeling tegen Athletico. Natuurlijk vielen deze mooie woorden in goede aarde bij de fans.

Zo zegt hij onder meer dat een gevoel van trots op dit moment niet gepast is na het verlies tegen Madrid. Daarmee maak je je populair in Barcelona en dat beseft Frenkie als geen ander. De pers krijgt er ondertussen van langs, iedereen papegaait elkaar na, volgens De Jong. Bovendien krijgt hij de indruk dat er niet naar de wedstrijden wordt gekeken.

Scorebordjournalistiek

Het is scorebordjournalistiek dus, die hem beoordeelt. Alhoewel zijn teksten bij de supporters erin gaan als zoete koek, komt de kritiek wel degelijk uit eigen hoek. Zo houdt zijn eigen trainer hem tegenwoordig regelmatig op de bank.

De serieuze pers verhaalt over Nico en Gavi die De Jong lijken te hebben verdrongen. Mario Kempes, de oud wereldkampioen van 1978 had het in zijn wedstrijdanalyse over Frenkie dat hij maar één bal goed raakte, die er toevallig in vloog.

Zijn fans beweren dat de middenvelder niet goed wordt gepositioneerd door de trainer, maar deze verwacht van zijn speler dat hij vaker in de vijandelijke zestien komt en dat hij zich minder moet laten zakken om aan de bal te komen.

Serieuze kritiek

Al met al serieuze kritiek, waar de voetballer niet op in gaat. Hij heeft in ieder geval gescoord en Barcelona heeft weer eens gewonnen. Daar is iedereen blij mee.

De cijfers spreken echter verder niet in het voordeel van Frenkie de Jong. Hij heeft 25 wedstrijden gespeeld met daarin 1 doelpunt en twee assists. Het jaar ervoor speelde hij 51 wedstrijden met 7 goals en 8 assists.

Dit verval in rendement heeft al geleid tot speculatie dat hij mogelijk verkocht kan worden aan Chelsea. De nieuwe onaantastbare is een zeventienjarige, genaamd Pablo Martín Páez Gavira, maar beter bekend als Gavi.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]