zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFrank Schilder verwisselt Spakenburg voor Haarlemse derdeklasser

Frank Schilder verwisselt Spakenburg voor Haarlemse derdeklasser

Na het lezen van het bericht op de website van Voetbalinhaarlem.nl dat zaterdag 3e klasser Olympia uit Haarlem Frank Schilder van Tweede Divisionist Spakenburg heeft gecontracteerd zullen er heel wat mensen hun voorhoofd gefronst hebben en zich afgevraagd hebben: Hoe kan dat?

De reden moet onder andere gezocht worden in de relatie tussen Olympia-trainer Barry Tjeertes en Frank Schilder die elkaar al jaren kennen. In de jeugd waren zij al tegenstanders, Berry speelde bij Volendam en Frank bij Ajax. Het ging pas echt goed klikken tussen die twee toen Tjeertes assistent-trainer werd bij OFC waar Schilder in de hoofdmacht speelde.

Tjeertes vindt Schilder een speler van de buitencategorie, maar dat is het niet alleen. ,,We hebben met Olympia Haarlem grootste plannen de komende jaren en Frank wil daar graag deel van uitmaken. Hij had ook kunnen kiezen voor een aanbieding van een andere 2e divisieclub maar hij koos voor Olympia.”. Olympia komt uit in de Derde Klasse West zaterdag waar het de volle winst van 21 punten behaalde uit de tot dusver gespeelde 7 wedstrijden met een doelsaldo van 42 voor en slechts 4 treffers tegen. Een promotie ligt dus op de loer. Frank Schilder kwam via FC Volendam, Zwaluwen, De Dijk bij OFC terecht. In 2020 ging hij voor Spakenburg spelen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD