dinsdag, 21 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFraaie winstcijfers voor Go Ahead Eagles

Fraaie winstcijfers voor Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft over het boekjaar 2016/2017 een keurige winst geboekt. De Deventer club sloot het jaar waarin het degradeerde af met een winst van 640.000 euro, meldt De Stentor.

Solidariteitsbijdrage
Dat was meer dan welkom, omdat Eagles een jaar eerder een half miljoen verlies leed. ,,We staan er financieel goed voor”, constateert voorzitter Edwin Lugt tevreden in de krant. Go Ahead dankt de winst enerzijds aan het feit dat het door de degradatie geen lijfsbehoudpremies hoefde uit te keren aan haar selectie. Daarnaast ontving het een hogere solidariteitsbijdrage van de UEFA dan gedacht. De UEFA keert jaarlijks geld uit aan eredivisieclubs die geen Europees voetbal spelen. Eagles ontving zo’n drie ton van de UEFA.

Voorbeeld
Eagles balanceerde in 2003 nog op de rand van faillissement. Sindsdien voert het echter een gezond financieel beleid en behoort het tot de gezondste clubs van ons land. ,,Wij zijn door schade en schande wijs geworden en voeren een normaal beleid”, stelt penningmeester Arnold Struik. ,,Natuurlijk zouden we ook bij GA Eagles alle reserves kunnen uitgeven aan nieuwe spelers in de hoop dat er promotie uitrolt, maar die kans van slagen is klein. In het voetbal zijn er al te veel circusverhalen van clubs waar het financiële klimaat ongezond is en die in een crisissituatie belanden. Dat willen wij echt nooit meer meemaken en voorkomt ook dat we in Deventer draconische maatregelen moeten nemen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD