vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFOX Sports concreet voor uitzenden Tweede Divisie

FOX Sports concreet voor uitzenden Tweede Divisie

FOX Sports is in gesprek met de CV Topklasse om komend seizoen de Tweede Divisie uit te gaan zenden. Achter de schermen wordt al langer gepraat met de zender, die deze week ook het tweeluik tussen FC Lienden en Excelsior Maassluis op de buis brengt. Zaterdagmiddag keken er 21.000 mensen naar de 0-2-zege van de Tricolores.

Topklasse liep op niets uit

Bij de invoering van de Topklasse werd er ook al gesproken met partijen om de samenvattingen op landelijke televisie uit te zenden. Dat liep toen op niets uit. Nu is FOX Sports wel een serieuze gegadigde, zo verklapt UNA-voorzitter Peter Smetsers in het Eindhovens Dagblad. Het zou gaan om zowel samenvattingen als een live wedstrijd.

Ook live-wedstrijd

De wedstrijden zullen zowel op zaterdag als op zondag worden gespeeld. Op beide dagen zullen er samenvattingen worden uitgezonden. Daarnaast is de intentie om op zaterdag één wedstrijd rechtstreeks uit te zenden. Of hier een vast tijdstip voor wordt uitgezocht is eveneens nog niet duidelijk. FOX Sports heeft op zaterdagmiddag geen vast aanbod en door het kwijtraken van het Engels voetbal aan Ziggo Sport geldt dat ook voor het internationale kanaal.

Concreet geworden

Smetsers laat weten dat het proces al langer gaande is. “We zijn twee maanden geleden al daarover ingelicht, maar toen bleef het nog bij vage plannen. Ik heb begrepen dat het nu concreet is geworden. We wachten af en laten ons verrassen.” UNA plaatste zich zondagmiddag als achttiende en laatste club voor de Tweede Divisie door HSC’21 in een beslissingsduel met 1-0 te verslaan.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD