zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFOX-scheefgroei valt ook De Treffers op: “Wéér GVVV”

FOX-scheefgroei valt ook De Treffers op: “Wéér GVVV”

Waar het idee van FOX Sports voorafgaand aan de competitie was dat alle Tweede Divisie-clubs zendtijd zouden krijgen, is de praktijk vooralsnog anders. GVVV is bijvoorbeeld al zes keer ingepland en ook AFC doet het goed op de ‘tv-ranglijst’. Er zijn echter ook een aantal ploegen die achterblijven, zoals De Treffers, en dat is ook in Groesbeek opgevallen, zo vertelt de technische man van De Treffers Hans Janssen aan TweedeDivisie.org.

Zou De Wolf een rol spelen?

Er is een soort scheefgroei ontstaan en dat is iets wat leeft bij veel Tweede Divisie-clubs. Janssen verklaart: “Het valt bij iedereen op, GVVV is wel heel vaak op televisie geweest. Of dat met de mensen te maken heeft die daar werken, John de Wolf bijvoorbeeld, ik heb geen idee. Feit is wel dat ze vooraf niet weten wat de interessante wedstrijden zijn of welke clubs boven komen drijven, en dus hebben ze zelf gekozen.” Hij verwacht binnen afzienbare tijd wel een verandering. “Nu gaat de top zich wel langzaam afscheiden van de middenmoot en de onderste regionen: de bovenste ploegen zullen vaker op tv komen.”

De Treffers eindelijk op televisie

Binnenkort, op zondag 13 november, is De Treffers dan eindelijk voor de eerste keer op tv. En zoiets komt niet zomaar tot stand. “Onze wedstrijd tegen FC Lienden stond aanvankelijk gepland voor de zaterdag en FOX heeft ons  gevraagd of wij op zondag wilden spelen, want in het desbetreffende weekend zijn er geen wedstrijden in het betaald voetbal en dus konden ze een extra duel uitzenden. Nou ja, goed, dan doen we dat.”

Clubs hebben maar weinig inspraak

De Tweede Divisie-ploegen blijken weinig inspraak te hebben als het gaat om de FOX-zendtijd. “Natuurlijk zullen we het evalueren met het bestuur en het overkoepelende orgaan: hoe onze insteek volgend jaar gaat zijn of misschien met de winterstop al.” Feit is en blijft dat het op dit moment niet helemaal gelijk verloopt. “Ik denk dat er best een aantal clubs zijn die met grote ogen zitten te kijken: jongens, het is al weer GVVV. Die draaien bovenin mee, dat kan, dat zijn meestal de interessante wedstrijden… maar de opzet was eigenlijk dat elke club één of twee keer op televisie zou komen. Als dit zo doorgaat, dan zijn er maar een paar ploegen die héél vaak op tv komen en andere misschien maar één keer.”

Mooi voor de sponsoren en voor je naam

Janssen heeft echter ook wel weer begrip voor de tv-zender. “Het is ook zo, je moet om half vier voetballen. Heel veel clubs zeggen: dat kunnen we niet, dat doen we niet. Of de zondagwedstrijd, zoals wij tegen FC Lienden hebben, dan kan dat. Maar als je zegt: nee, we hebben een wedstrijd om zes uur en een van de twee partijen kan niet verzetten, dan gaat het niet door.” Wel stelt hij dat het voor alle Tweede Divisie-clubs fijn is om coverage te krijgen. “Het is voor de sponsoren mooi, het is voor je naam mooi, het is voor iedereen mooi.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD