Volg ons

Eerste Divisie

Fortuna wint in spektakelstuk van Cambuur, Helmond Sport verslaat FC Oss

Fortuna wint in spektakelstuk van Cambuur, Helmond Sport verslaat FC Oss

Ondanks een 0-2 voorsprong heeft Cambuur geen punten overgehouden aan het treffen met met Fortuna Sittard. De Limburgers zegevierden met 3-2. Helmond Sport versloeg FC Oss en Jong FC Utrecht ging hard onderuit tegen Jong PSV: 1-4.

Fortuna Sittard – Cambuur 3-2
Cambuur kende een droomstart in Sittard. Binnen tien minuten stonden de Leeuwarders met 0-2 voor door treffers van Matthew Steenvoorden en Ricardo Kip. Fortuna maakte echter al wel snel de aansluitingstreffer via Lisandro Semedo. Weer enkele minuten later stond het gelijk door een strafschop, benut door Semedo na hands van Van Wermerskerken. Na rust viel ook de 3-2 uit een strafschop, wederom na hands en opnieuw benut door Semedo. In de jacht naar de gelijkmaker scoorde Cambuur nog wel, maar de treffer werd afgekeurd wegens een overtreding.

Jong FC Utrecht – Jong PSV 1-4
In Spakenburg was het al na vijf minuten raak. Dani van de Moot schoot Jong PSV op 0-1. Na een half uur spelen volgde de 0-2 via een rake vrije trap van Marcel Ritzmaier. Na rust zorgde Matthias Verreth voor de 0-3. Robin Zwartjens redde de eer voor de Domstedelingen, maar opnieuw Verreth bepaalde de eindstand op 1-4.

Helmond Sport – FC Oss 2-1
Helmond Sport heeft de wind in de zeilen en dat bleek ook tegen FC Oss. De ploeg van Roy Hendriksen kwam binnen een kwartier op voorsprong via een frommelgoal van Ron Janzen. FC Oss maakte jacht op de gelijkmaker, maar die viel niet. Giovanni Hiwat bouwde na een uur spelen de marge uit tot 2-0. Huseyin Dogan scoorde namens FC Oss nog de aansluitingstreffer, maar omdat enkele aardige kansen in de slotfase onbenut bleven eindigde het duel in 2-1.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Eerste Divisie