Volg ons

Almere City FC

Fortuna weer koploper na eenvoudige avond in Almere

Fortuna weer koploper na eenvoudige avond in Almere

Fortuna Sittard heeft vrijdagavond een ruime en zeer eenvoudige zege geboekt bij een armoedig Almere City. De Fortunezen stonden na tien minuten al met 0-2 voor en hadden het geen moment moeilijk met de equipe van Jack de Gier. De einduitslag was uiteindelijk 1-4, maar nog belangrijker voor Fortuna: de koppositie werd door het verlies van de concurrentie weer heroverd.

Geklungel
“Wij staan bovenaan, wij staan bovenaan!” was een veel herhaalde kreet door het volle uitvak vanavond in het Yanmar stadion. De fans van Fortuna wisten binnen tien minuten al dat de zege binnen was en zagen ook dat Jong Ajax en NEC een zeperd hadden opgelopen in hun wedstrijden. Na twee minuten was het al 0-1 door de Portugees Andre Vidigal die een rebound binnentikte en zodoende de doelpuntproductie aanslingerde. Vier minuten later was het weer Vidigal die kon profiteren van klungelend verdedigend werk van de Almeerse defensie. Ook keeper Chiel Kramer maakte een zeer ongelukkige indruk en zo was de wedstrijd eigenlijk al vroeg in kannen en kruiken voor de ploeg uit Sittard.

Aftocht
De avond werd alleen maar vervelender voor de ploeg van Jack de Gier toen scheidsrechter Martin van den Kerkhof in minuut 26 de bal op de stip legde na een overtreding van verdediger Calvin Mac-intosh op Lars Hutten. De strafschop werd makkelijk benut door opnieuw Vidigal en zodoende had de Portugees zijn hattrick te pakken. Lang duurde de wedstrijd voor de “hattrick-hero” echter niet: bij opnieuw een kans voor de uitploeg schopte hij hard in de grond en was het einde wedstrijd. Het vertrek van de plaaggeest van Almere zorgde echter niet voor meer scherpte bij de thuisploeg. In minuut 35 verspeelde rechtsback Kees van Buren de bal veel te gemakkelijk aan zijn directe tegenstander en kwam deze terecht bij Finn Stokkers. De spits stond vogelvrij en kon de bal zodoende in een vrijwel leeg doel schuiven. Zo stond er bij rust al 0-4 op het scorebord in het Yanmar stadion. Een ongekende luxe voor de Fortunezen die helaas ook Djibril Dianessy de strijd tegen het kunstgras zagen verliezen. De aanvaller moest met het brancard van het veld worden gedragen en het zag er allesbehalve goed uit.

Geen enkele Almeerse wissel
Na rust kwamen de Almeerders beter uit de kleedkamer. Na ongetwijfeld een donderspeech van De Gier pakte de thuisploeg meer het initiatief en probeerde wat terug te doen. Fortuna vond het allemaal prima en liet het balbezit aan de thuisploeg. Het resulteerde in de eretreffer van Almere door Mac-Intosch, maar daar leek de ploeg van coach Kevin Hofland niet van onder de indruk. Fortuna werd vooral gevaarlijk door snelle uitbraken. Het had op 1-5 moeten komen toen Finn Stokkers alleen af kon op doelman Kramer, maar de doelman redde goed. Aan de andere kant was Tom Overtoom met een hard schot dichtbij, maar het leidde allemaal tot niets. De wedstrijd bloedde langzaam dood en ook het feit dat De Gier géén enkele wissel inbracht, was een teken dat Almere al heel snel de witte vlag had laten wapperen.

Koploper

Op de twee op het oog ernstige blessures na, was het een perfecte avond voor de nieuwe koploper van de Jupiler League. Zonder al te veel inspanning werd er een ruime overwinning behaald en door het falen van de concurrenten mogen de Limburgers zich weer koploper normen. Prima start van het paasweekend. Lang kan er echter niet worden worden nagenoten, want aanstaande maandag staat het duel met Helmond Sport weer op het programma. Almere City gaat dan op bezoek bij RKC.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Almere City FC