woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna-trainer Hofland is ontroerd na promotie

Fortuna-trainer Hofland is ontroerd na promotie

Fortuna Sittard promoveerde vrijdagavond naar de Eredivisie na een zege op Jong PSV (1-0). Fortuna Sittard-coach Kevin Hofland kon het na afloop van de wedstrijd niet helemaal droog houden. Hij had lichte tranen van blijdschap voor de camera van Fox Sports

Fantastisch 

,,Dit doet me heel wat en dat geldt voor heel mensen hier”, zei de trainer op het veld van Fortuna Sittard. ,,Als je ziet waar we vandaan komen is dit ongelooflijk. Dit seizoen hebben de spelers fantastisch werk geleverd. Hier staan we.”

 Knijpen

Oud-speler Hofland nam het stokje veertien wedstrijden geleden over nadat Sunday Oliseh werd ontslagen. ,,We hebben het samen gedaan, maar het is mooi dat we veertien wedstrijden ongeslagen zijn gebleven. Dit is de club waar het voor mij ooit allemaal is begonnen. Dat ik deze ploeg nu terugbreng naar de eredivisie is niet voor te stellen. Misschien dat straks iemand mij even moet knijpen.”

Spanning 

Over de wedstrijd was Hofland kort. ,,Het balletje had ook zo de verkeerde kant op kunnen vallen, dat kwam er allemaal extra bij. De spanning was groot.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD