maandag, 22 april 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenFortuna Sittard weet te profiteren van slippertje NEC, Go Ahead en Telstar...

Fortuna Sittard weet te profiteren van slippertje NEC, Go Ahead en Telstar gelijk

Fortuna Sittard deed vrijdagavond goede zaken in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De ploeg pakte drie punten tegen FC Oss (1-2) en zag concurrent NEC punten verspelen tegen SC Cambuur (1-1). Door deze resultaten staan de Nijmegenaren nu nog vier punten los van de Limburgse tegenstrever. Go Ahead Eagles en Telstar deelden de punten (1-1).

FC Oss – Fortuna Sittard
Na een half uur spelen leek het er niet op dat Fortuna Sittard met de volle buit het stadion van FC Oss zou verlaten. De Brabantse formatie kwam na een counter op voorsprong, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van Van der Venne die raak schoot (1-0). Nog voor de pauze kwamen de Limburgers langszij. Perr Schuurs schoot de bal van een meter of dertig in de kruising (1-1).  Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd het duel beslist. Ashkovski tikte de bal binnen (1-2).

SC Cambuur – NEC
De thuisploeg zorgde na veertien minuten spelen voor het eerste gevaar van de wedstrijd. Het schot van Mathieu werd echter geblokt voordat het echt schade aan kon richten bij NEC. Twee minuten later was de titelkandidaat uit Nijmegen dichtbij een treffer, de inzet van Steeven Langil werd echter gekeerd door sluitpost Cummins. Nog net voor de pauze kreeg NEC waar het vooraf op hoopte, een voorsprong. Anass Achahbar gaf het beslissende tikje na de voorzet van Frank Sturing (0-1). Na de pauze was het echter snel weer gelijk, Van Deelen schoot de 1-1 binnen waardoor de thuisploeg ook weer zicht had op een goed resultaat.  Arnaut Groeneveld was vijf minuten later gevaarlijk, maar schoot de bal net naast. SC Cambuur kreeg ook enkele mogelijkheden, waaronder een schot van Crowley die op de lat verdween. Ondanks de kansen wist geen van beiden het net van de tegenstander nog te vinden waardoor de stand van 1-1 uiteindelijk ook als eindstand genoteerd werd.

Go Ahead Eagles – Telstar
In de achttiende minuut opende de ploeg uit Deventer de score. Givan Werkhoven schoot na een scrimmage na een hoekschop de bal binnen (1-0).  Het publiek moest de eerste vijfenveertig minuten genoegen nemen met deze treffer. Kort na de pauze was het wel weer raak, maar dan niet voor de thuisploeg. Andrija Novakovich was verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1).

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD