zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieClubsFortuna Sittard plots international rijker: middenvelder krijgt uitnodiging uit Afrika

Fortuna Sittard plots international rijker: middenvelder krijgt uitnodiging uit Afrika

Fortuna Sittard-middenvelder Deroy Duarte kan gaan debuteren voor het nationale elftal van Kaapverdië meldt de club op de officiële website. Duarte kwam vroeger nog uit voor jeugdelftallen van Oranje, maar heeft inmiddels geen zicht meer op het ‘grote Oranje’.

Daarmee kan de 22-jarige Rotterdammer ploeggenoot Lisandro Semedo achterna gaan. Semedo is al international van Kaapverdië. “Het is een eer om uit te komen voor het land van mijn ouders, dat voelt enorm speciaal. Het is spannend, ik voel een gezonde spanning. Ik tref met Lisandro een ploeggenoot en er zitten meerdere jongens uit Nederland bij de nationale ploeg. Ik maak me dus niet druk om hoe ik opgevangen zal worden. Nu is het aan mij om mijn familie, waarvan nog een deel in Kaapverdië woonachtig is, trots te maken. Ik kijk enorm uit naar dat moment.”

De bondscoach van Kaapverdië, Pedro Leitao Brito, deed al eens vaker een beroep op voetballers met een Nederlandse roots. Elber Evora, Garry Rodrigues, Jeffrrey Fortes en Lorenzo Fonseca maakten al hun opwachting in bet blauw-wit van Kaapverdië.

De komende tijd komt Kaapverdië drie keer in actie. De eilandengroep speelt in Frankrijk de oefenwedstrijd tegen Guadeloupe op 23 maart. Vervolgens reist de ploeg door naar het Spaanse Murcia voor vriendschappelijke wedstrijden tegen de staatjes Liechtenstein op 25 maart en San Marino op 28 maart.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]