Volg ons

Almere City FC

Fortuna Sittard pakt periodetitel na moeizame overwinning op Jong Ajax

Fortuna Sittard pakt periodetitel na moeizame overwinning op Jong Ajax

Sunday Oliseh heeft vrijdag 12 januari 2018 historie geschreven met Fortuna Sittard. Onder leiding van de Nigeriaanse hoofdtrainer wist de ploeg voor de eerste keer sinds 1995 een prijs te pakken. Door een zege op Jong Ajax (2-1) werd het winnaar van de tweede periodetitel.

Fortuna Sittard begon sterk aan de wedstrijd en opende na elf minuten spelen al de score. Een vrije trap van Marco Ospitalieri spatte uiteen op de paal, maar Djibril Dianessy was scherp en wist de rebound te benutten (1-0). Na twintig minuten sloeg Dianessy weer toe (2-0). Het wachten was op de derde treffer van Fortuna Sittard , maar de kleedkamer werd opgezocht met een tussenstand van 2-0.

Het zeer jeugdige Ajax, dat meerdere vaste krachten moest missen, kreeg in de beginfase va n de tweede helft enkele mogelijkheden, maar Fortuna Sittard kreeg via Finn Stokkers de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij faalde echter toen hij oog in oog kwam te staan met doelman Stan van Bladeren. Twintig minuten voor tijd kwam Jong Ajax helemaal terug in de wedstrijd door een treffer van Dani de Wit. Vervolgens kwam de thuisploeg enorm onder druk te staan en leek de Amsterdamse formatie op weg naar de gelijkmaker. Deze viel echter niet waardoor de Limburgers zich mochten kronen tot winnaar van de tweede periodetitel.

Overige uitslagen:
FC Den Bosch – Almere City 1-3
FC Eindhoven – FC Emmen 2-1
Jong PSV – Helmond Sport 1-2
Jong FC Utrecht – FC Dordrecht 0-2
MVV- Telstar 0-0
FC Volendam – FC Oss 3-1
RKC Waalwijk – Jong AZ 1-0

Advertentie
Advertentie

Meer over Almere City FC