Volg ons

Eerste Divisie

Fortuna Sittard nog één zege verwijderd van Eredivisie, NEC blijft volgen

Fortuna Sittard nog één zege verwijderd van Eredivisie, NEC blijft volgen

Fortuna Sittard is nog slechts één overwinning verwijderd van directe promotie naar de Eredivisie. De Limburgse formatie won de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht (0-1) waardoor achtervolger NEC nog steeds op een afstand van twee punten staat. De Nijmegenaren waren thuis te sterk voor Jong AZ (2-0).

Jong FC Utrecht – Fortuna Sittard
In de eerste 45 minuten wist geen van beiden ploegen het net van de tegenstander te vinden. Jong FC Utrecht kreeg enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar het slaagde daar niet in. In de slotfase van de eerste helft was Fortuna Sittard dichtbij een treffer, maar de supporters zagen de ploegen de kleedkamer opzoeken met een tussenstand van 0-0. Na 57 minuten spelen was het Dammers die namens Fortuna Sittard gevaarlijk was voor het doel van Jong FC Utrecht, hij kopte de bal echter naast de verkeerde kant van de paal. In de 61ste minuut was het Lars Hutten die de supporters in het uitvak van het stadion liet juichen, een mooie individuele actie betekende de 0-1 voor de Limburgers. Deze treffer bleek na iets meer dan negentig minuten spelen de beslissende te zijn.  Indien Fortuna Sittard in de laatste speelronde thuis weet te winnen van Jong PSV is directe promotie een feit.

NEC – Jong AZ
De Nijmegenaren kwamen goed uit de startblokken en na twee miuten spelen was het Nreinburg die uit kon halen, doelman Olij wist de inzet echter te keren. Het eerste kwartier was er meer balbezit voor NEC, maar dat leverde geen echte mogelijkheden op. Na een stroeve start wist Jong AZ zich weer terug te vechten in de wedstrijd. Na ongeveer twintig minuten spelen kreeg AZ meer grip op de wedstrijd en kon men vrij eenvoudig stand houden. De ploegen wisten in de eerste helft het net van de tegenstander niet te vinden, dit tot grote teleurstelling van de thuissupporters. In de vijftigste minuut leek NEC op weg naar de broodnodige openingstreffer, sluitpost Olije stond echter weer op de goede plek om de inzet van invaller Ter Haar Romney.

Nog net binnen het uur werd de score dan wel geopend. Annas Achahbar wist de bal goed te controleren die hij kreeg van Groeneveld en drukte vervolgens af (1-0). In de 82ste minuut werd het duel voortijdig beslist door een treffer van Groeneveld, dit na een combinatie met Ter Haar Romney (2-0).

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

 

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie