zondag, maart 7, 2021
Home Competities Eerste Divisie Fortuna Sittard naar de Eredivisie na zege op Jong PSV, NEC wint...

Fortuna Sittard naar de Eredivisie na zege op Jong PSV, NEC wint niet van tiental Dordrecht

Fortuna Sittard speelt komend seizoen zijn wedstrijden in de Eredivisie. De Limburgers wonnen de thuiswedstrijd van Jong PSV (1-0), dit door een doelpunt van Stokkers. NEC kwam tegen tien spelers van FC Dordrecht niet verder dan een puntendeling (3-3). 

- Advertentie -

Fortuna Sittard – Jong PSV
Na zeven minuten spelen was er voor de eerste keer gejuich te horen in het stadion in Sittard. Niet vanwege een treffer in Limburg, maar in verband met de tussenstand in Dordrecht waar concurrent NEC op achterstand gezet was. Even later kreeg Vidigal een mogelijkheid om de score te openen en ook Stokkers was in het eerste kwartier dichtbij een treffer, maar men slaagde er niet in om de doelman van Jong PSV te passeren. In het vervolg van de eerste helft kreeg Fortuna Sittard voldoende kansen om de openingstreffer te maken. Semedo was aan de rechterzijde van het veld een plaaggeest voor de defensie van de tegenstander en dat leverde enkele gevaarlijke situaties op in het strafschopgebied. Hutten had de grootste kans in het eerste gedeelte van de wedstrijd, maar hij kopte de bal vrijstaand naast de verkeerde kant van de paal.

In de 48ste minuut was er dan eindelijk de verlossende treffer. Een goed genomen vrije trap van Todd Cantwell werd door Stokkers binnengekopt (1-0). De man van de assist moest even later per brancard het speelveld verlaten vanwege een blessure. De treffer van Stokkers bleek na iets meer dan negentig minuten spelen de allesbeslissende te zijn waardoor de Limburgers promoveren naar de hoogste afdeling van het Nederlandse voetbal.

FC Dordrecht – NEC
Na zeven minuten spelen kreeg NEC de eerste mokerslag te verwerken. Andreas Calcan opende met een mooi schot de score (1-0). Na een half uur spelen moest de thuisploeg verder met één man minder nadat Bliek voor de tweede keer een gele kaart kreeg van de scheidsrechter. In de 35ste minuut leek NEC van de nieuwe situatie te profiteren, maar de treffer van de Nijmegenaren werd afgekeurd vanwege buitenspel. Nog voor de pauze leek de promotiedroom van NEC al voorbij te zijn toen Mahmudov de 2-0 in het net wist te leggen. In de vijftigste minuut was de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd, Anass Achahbar was binnen vijf minuten twee keer trefzeker voor NEC (2-2). Het geloof kwam hierdoor helemaal terug bij de Nijmegenaren en zeker toen Golla de 2-3 aan liet tekenen na iets meer dan één uur spelen.  FC Dodrecht wenste de handdoek nog niet in de ring te gooien en was door Mahmudov dichtbij de gelijkmaker, zijn inzet belandde echter op de lat. NEC zette alles op alles om meer doelpunten te maken, maar slaagde daar niet in. In de slotfase moest het ook nog de gelijkmaker incasseren door Calkan (3-3).

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES