Volg ons

Almere City FC

Fortuna Sittard koploper af na nederlaag tegen FC Emmen, Almere in extremis naar zege

Fortuna Sittard koploper af na nederlaag tegen FC Emmen, Almere in extremis naar zege

Fortuna Sittard wist vrijdagavond in het eigen stadion niet te winnen van FC Emmen (1-2). Door de nederlaag zakt de Limburgse formatie naar de derde plaats in de Jupiler League aangezien Jong Ajax en NEC wel de drie punten wisten te pakken. Almere City pakte drie punten tegen Helmond Sport door een treffer in de blessuretijd (1-2).

De wedstrijd in Sittard was pas negen minuten oud toen de eerste treffer op het scorebord verscheen. Een fraai schot van Anco Janssen was te veel voor doelman Miguel Santos (0-1). Fortuna Sittard ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, maar men wist maar moeilijk onder de druk van FC Emmen uit te komen. Nog binnen het half uur wist de uitspelende formatie de voorsprong te vergroten, Alexander Bannink (foto) was verantwoordelijk voor de 0-2. Achttien minuten voor het einde van de officiële speeltijd kwam Fortuna Sittard weer terug in de wedstrijd, Finn Stokkers tekende voor de 1-2. Verder dan deze aansluitingstreffer kwam de thuisploeg niet waardoor het met lege handen het speelveld moest verlaten.

Helmond Sport – Almere City
In de eerste helft wisten de ploegen het net van de tegenstander niet te vinden. In het tweede gedeelte van de wedstrijd kwam Helmond Sport op voorsprong door een doelpunt van Giovanni Hiwat. Invaller van der Heijden was later verantwoordelijk voor de gelijkmaker (1-1). De wedstrijd leek in een puntendeling te eindigen, maar laat  in de extra tijd was het Calvin Mac-Intosch die Almere City alsnog de drie punten wist te bezorgen (1-2).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Almere City FC