maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna Sittard is weet 'hot' merkt eigenaar Isitan Gün

Fortuna Sittard is weet ‘hot’ merkt eigenaar Isitan Gün

Na jaren van sportieve en financiële zorgen, heeft Fortuna Sittard dit seizoen weer kleur op de wangen. Dat merkt ook clubeigenaar Isitan Gün.

Potentie
,,We worden meer en meer een center of attraction”, zegt Gün in De Limburger. “Waar spelers naartoe willen. Ik denk dat het een groot compliment waard is dat we dat in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Ik ben niet vergeten hoe ik bekritiseerd werd toen we Perr Schuurs, 17 jaar oud, een contract gaven. Toen waren er mensen die zeiden dat ik geld weggooide. Maar wij zagen de potentie en we kregen gelijk.”

Balans
Gün spreekt tegen dat Fortuna enkel een handelshuis is dat spelers met winst wil doorverkopen: ,,Als een speler het geld opbrengt die zijn waarde op het veld compenseert, dan nemen wij dat besluit. Op rationele gronden. Maar je kunt uiteraard niet zomaar al je beste spelers verkopen voor het geld en vervolgens slecht presteren op het veld. Daar moet je een balans in vinden. Als iemand vertrekt moet je een vervanger vinden die minstens zo goed is.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD