woensdag, 22 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna Sittard geeft zege in slotfase uit handen tegen Eindhoven, MVV verliest...

Fortuna Sittard geeft zege in slotfase uit handen tegen Eindhoven, MVV verliest in Utrecht

Fortuna Sittard verspeelde vrijdagavond in eigen huis dure punten in de strijd om de bovenste plaatsen in de Jupiler League. De Limburgers kwamen niet verder dan een puntendeling tegen FC Eindhoven dat acht minuten voor tijd op gelijke hoogte wist te komen (2-2). MVV stond na negentig minuten spelen met lege handen in Utrecht tegen de beloften van de plaatselijke FC (2-1). 

Fortuna Sittard – FC Eindhoven
De ploegen leken de eerste helft af te stevenen naar een doelpuntloos gelijkspel, maar daar dacht de formatie uit Sittard toch anders over. In de 43ste minuut bracht Djibril Dianessy de stand op 1-0, dit op aangeven van Stokkers. In de 55ste minuut wees de scheidsrechter naar de stip, Lieder wist het buitenkansje te benutten (1-1). In de zeventigste minuut kon het wederom massaal opgekomen publiek in Sittard weer juichen voor de thuisploeg. Stefan Askovski wist zijn naam op het wedstrijdformulier te plaatsen als doelpuntenmaker (2-1). FC Eindhoven wenste zich echter niet neer te leggen bij een nederlaag en kreeg in de 82ste minuut de kans om gelijk te komen door middel van een vrije trap. Fries Deschilder schoot de bal vanuit deze standaardsituatie fraai binnen (2-2).

Jong FC Utrecht – MVV
De Limburgers kwamen na negentien minuten spelen op voorsprong tegen het talenten team van FC Utrecht. Atilla Yildirim schoot de bal na een afgeslagen corner keihard langs de doelman (0-1). Nick Venema was in de 41ste minuut goed voor de gelijkmaker, hij wist de bal goed bij zich te houden en schoot vanuit het strafschopgebied de bal binnen (1-1). Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het Jong FC Utrecht dat op voorsprong kwam. Het was wederom Venema die trefzeker was voor de thuisspelende formatie (2-1).

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD