dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna koploper na zege op Dordt, Jong AZ debuteert met zege

Fortuna koploper na zege op Dordt, Jong AZ debuteert met zege

Fraaie doelpunten met de hak, schandalige overtredingen en veel doelpunten. De openingsronde van de Jupiler League zorgde voor ouderwets spektakel en een onverwachte koploper. Een overzicht met enkele hoogtepunten om als video terug te kijken.

Fortuna koploper na uithaal tegen FC Dordrecht
Wie had gedacht dat Fortuna Sittard na de eerste speelronde koploper zou zijn? De ploeg van Sunday Oliseh haalde flink uit tegen FC Dordrecht. De formatie van Gerard de Nooijer leek op basis van de versterkingen en voorbereiding dit seizoen een beter jaar te gaan draaien dan vorig seizoen, maar daar zag het in Sittard nog niet naar uit. Lisandro Semedo en twee treffers van Finn Stokkers bezorgden Fortuna een comfortabele 3-0 voorsprong. Feyenoord-huurling Gustavo Hamer deed wat terug voor de Schapenkoppen, maar een wereldgoal van André Vidigal (zie video hieronder) boorde alle hoop bij Dordt de grond in. Het slotakkoord was voor Stefan Ashkovski: 5-1.

FC Volendam vergeet het af te maken tegen Helmond Sport
Onder leiding van de nieuwe trainer Mischa Salden kende FC Volendam een start om van te dromen. Nick Runderkamp opende al na tien minuten de score. Halverwege de eerste helft stond hij bovendien aan de basis van de tweede Volendamse treffer, subtiel ingetikt door aanwinst Teije ten Den (zie video). Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Volendam, maar na rust tapte Helmond Sport zoals dat zo mooi heet vaatje. Arne Naudts gaf de mannen van Roy Hendriksen weer hoop, drie minuten voor tijd beloonde Ron Janzen de Brabantse werklust met de 2-2.

RKC onderuit tegen FC Emmen
RKC Waalwijk heeft ambities op dit seizoen de play-offs te halen, maar daarvoor zal het wedstrijden als thuis tegen FC Emmen wel moeten gaan winnen. De gasten kwamen vlak voor rust aan de leiding door een benutte strafschop van Cas Peters. In blessuretijd van de tweede helft maakte Youri Loen de 0-2. De mooiste kans van de wedstrijd was echter voor Glenn Bijl. Die kans zie je hieronder.


Jong AZ debuteert met uitzege bij FC Den Bosch

Jong AZ kende wat plankenkoorts bij haar debuut in de Jupiler League. Na een kwartier spelen werd defensief geklungel afgestraft door Muhammed Mert. Na een half uur toonden de Alkmaarse beloften echter het spel waarmee ze in de Tweede Divisie succes oogstten. Een fraaie combinatie bood Abdel El Hasnaoui de gelegenheid om gelijk te maken. Vlak voor rust kreeg de ploeg van Martin Haar en Danny Landzaat een strafschop. Jeremy Helmer benutte het buitenkansje feilloos. Vlak voor het eindsignaal bepaalde Viktor Karl Einarsson de eindstand op 1-3.

Trainersdebutanten FC Eindhoven en Telstar beginnen met gelijkspel
Met twee nieuwe trainers op de bank, Wilfred van Leeuwen bij FC Eindhoven en Mike Snoei bij Telstar, leken de gasten op weg naar een knappe uitzege. Na een kwartier profiteerde Junior Toretta (foto) van matig verdedigen bij de thuisploeg. Van Leeuwen bracht na rust echter huurling Elton Kabangu. Die gaf zijn visitekaartje af. Hij maakte tweemaal gelijk, zowel na 64 als na 74 minuten. In de tussentijd had Gerson Rodrigues Correia Leal Telstar op 1-2 gebracht. In de slotfase kregen beide ploegen kansen op de zege, maar een gelijkspel was niet onverdiend.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD