dinsdag, 5 december 2023
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFortuna en Almere City halen maximaal resultaat uit dubbel programma

Fortuna en Almere City halen maximaal resultaat uit dubbel programma

Fortuna Sittard en Almere City beleefden een uitstekend lang weekend. Beide ploegen beurden zes punten uit het weekend met een dubbel programma. Bij Almere City werd ook in de thuiswedstrijd tegen RKC weer flink gescoord. Voor Fortuna werd de kers op de taart mede mogelijk gemaakt door het puntverlies van NEC.

Almere City FC – RKC Waalwijk 3-2
Tegen Jong FC Utrecht zat het venijn in de staart, de thuiswedstrijd tegen RKC leverde een zeer vermakelijke eerste helft op. Al na tien minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Arsenio Valpoort werd in het zestienmetergebied gevloerd door doelman Vaessen, scheidsrechter Van Herk legde de bal op de stip, maar was opvallend coulant voor Etienne Vaessen, die slechts geel kreeg. Valpoort zelf benutte de penalty en zette de thuisploeg op een vroege voorsprong. Lang kon Almere City niet van de voorsprong genieten. Acht minuten later scoorde RKC de gelijkmaker uit een corner. Jan Lammers werd volledig vrij gelaten bij de tweede paal en hij promoveerde de corner tot gelijkmaker.

Ook deze gelijke stand stond niet lang op de borden, want negen minuten later was het weer raak aan de andere kant. Voormalig Almere City-speler Paul Quasten probeerde uit alle macht een schot van Mirani te keren, maar deed dit net achter de doellijn. Zes minuten later werd Silvester van der Water, na een slippertje in de RKC-defensie, vrijgespeeld aan de rechterkant van het zestienmetergebied. Met een verwoestende diagonale uithaal vergrootte hij de Almeerder voorsprong. Kort voor rust bracht Dylan Seys, met een goed gekrulde vrije trap, voor hernieuwde spanning in het Yanmar Stadion.

De spanning bleef tot het einde van de wedstrijd, goals vielen er echter niet meer. Seys was nog het dichtst bij de gelijkmaker, zijn schot, vanaf een meter of 20, belandde echter op de paal. Het thuispubliek moest nog even flink zweten, nadat RKC vier corners op rij kreeg, maar Almere City overleefde ook deze aanvalsgolf en wist de 3-2 over de streep te trekken. Bovendien pakten de Almeerders de koppositie in de Tweede Periode. Vanuit het perspectief van de thuisploeg werd het drukke voetbalweekend uiteindelijk een weekend met en hele grote mooie strik eromheen.

Helmond Sport – Fortuna Sittard 1-3
Ook Fortuna kende een heerlijk voetbalweekendje. Afgelopen vrijdag werd Go Ahead Eagles bij het sluiten van de markt nog over de knie gelegd. Ook vandaag bleef het lang spannend tijdens de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Helmond Sport. Toen bekend werd dat NEC averij had opgelopen bij Telstar kon het helemaal niet op voor de Fortunezen.

Andre Vidigal was met twee goals de gevierde man voor rust. Na 18 minuten kon hij een lage voorzet over de doellijn frommelen en zes minuten na de curieuze gelijkmaker van Arne Naudts werd Vidigal met een heerlijke steekbal, op de rand van buitenspel, weggestuurd. Een op een met doelman Van Gassel faalde de Fortuna-spits niet. In de tweede helft drong Helmond Sport wel aan, maar wisten ze maar echt grote kans te creëren. Janzen werd uit de vrije trap vrij voor Miguel Santos gezet, maar de Fortuna-goalie zag de bal hard over zijn doel gaan. In de absolute slotfase gooide invaller Ashkovski de wedstrijd definitief in het slot, 1-3.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD