donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlClubsCambuur LeeuwardenFoeke Booy nieuwe technisch manager bij Cambuur

Foeke Booy nieuwe technisch manager bij Cambuur

Cambuur heeft in Foeke Booy een nieuwe technisch manager gevonden. De geboren Leeuwarder begint per 1 januari in de functie en tekent een contract voor 2,5 jaar bij de Friese club.

Terugkeer
Booy neemt daarmee voorlopig afscheid van zijn loopbaan als trainer. In die functie coachte hij onder meer Go Ahead Eagles, Sparta en FC Utrecht. De 55-jarige Booy was in het verleden reeds als speler actief in Leeuwarden.

Stabieler en professioneler
,,Foeke is iemand met ontzettend veel ervaring in de voetballerij en beschikt over een groot netwerk”, licht Gerald van den Belt de keuze voor Booy toe op de clubsite. ,,Bovendien kent hij de club en de stad als oud-speler en -inwoner als geen ander. Voor ons als SC Cambuur is het invullen van deze functie een belangrijke stap om op voetbaltechnisch gebied stabieler en professioneler te worden richting het nieuwe stadion.”

Steentje bijdragen
Booy op zijn beurt is eveneens blij met zijn nieuwe uitdaging: ,,Cambuur is de club waar ik ooit ben begonnen als speler en waar ik altijd veel gevoel bij heb gehad. Het is fantastisch om terug te zijn en mijn steentje bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en groei van deze mooie club, helemaal met het nieuwe stadion op komst. Kan niet wachten om te beginnen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD