zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFloris van der Linden verlaat Koninklijke HFC voor Spakenburg

Floris van der Linden verlaat Koninklijke HFC voor Spakenburg

Floris van der Linden vertrekt na dit seizoen bij Koninklijke HFC. De 23-jarige aanvaller heeft een contract getekend bij Spakenburg, bevestigt Koninklijke HFC aan Voetbal247.nl.

De 2.00 meter lange spits kwam in de zomer van 2018 over van Telstar naar de Haarlemmers. Daar maakt hij met name dit seizoen indruk door zijn doeltreffendheid: hij scoorde al 10 treffers dit seizoen. ,,In het seizoen 2017/18 speelde ik heel weinig bij Telstar en dus had ik vorig jaar tijd nodig om in vorm te raken. Het is niet dat als je uit de profwereld afkomstig bent je zomaar het mannetje kunt zijn in de Tweede Divisie. Ik zeg zelf ook weleens dat ik een stap terug heb gezet naar Koninklijke HFC, maar qua niveau is het juist helemaal geen stap terug”, stelde hij onlangs tegenover ELFvoetbal.nl.

Meer gegadigden
Op de clubsite schermt Spakenburg met het feit dat er meer clubs in de markt waren voor Van der Linde: ,,Floris is een makkelijk scorende, kopsterke spits en een prima aanspeelpunt om de ballen voorin vast te houden. (..) Dit seizoen bevestigt hij wat we al vonden: dat hij een uitstekende centrumspits is. (..) De Technische Commissie is dan ook uitermate blij dat Floris van der Linden – die op het verlanglijstje van diverse clubs uit de Tweede Divisie stond – naar de Blauwe zijde van de Westmaat komt.”

Spitszoektocht
Al langer was duidelijk dat Spakenburg op jacht was naar versterkingen voor haar voorhoede. De Blauwen strikten reeds voormalig HFC’er Robin Eindhoven als tussentijdse versterking en toonden tevens interesse in De Treffers-spits Lowie van Zundert.

Leeggekocht
Voor HFC is Van der Linden de tweede speler die in korte tijd wordt weggelokt door de kapitaalkrachtige clubs uit het topamateurvoetbal. Eerder tekende Lars Weistra een contract bij Katwijk.


Later meer…

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD