dinsdag, 25 juni 2024
Voetbal247.nlDerde DivisieDerde Divisie ZondagFlitsende start van zeer ambitieus De Dijk

Flitsende start van zeer ambitieus De Dijk

De Dijk heeft een uitstekende eerste week in divisieland achter de rug. De Amsterdamse club heeft hele hoge ambities, want na Ajax wil De Dijk de tweede Amsterdamse formatie in het betaalde voetbal worden. Na uitzeges op JVC Cuijk en FC Lisse wacht zondag de derby tegen het eveneens ambitieuze OFC.

Selectie flink uitgebreid met ervaring

Voor de competitie werd JVC Cuijk in blessuretijd met 2-3 verslagen. FC Lisse moest er op Ter Specke met 1-3 aan geloven voor de KNVB Beker. Daarmee heeft de ploeg van trainer Jochem Twisker alvast laten zien waartoe het in staat is. De toch al sterke selectie is deze zomer flink uitgebreid, met louter speler met ervaring in de top van het amateurvoetbal. En Jeroen Verhoeven als sluitpost. Doelpuntenmachine Dennis Kaars (zondag al goed voor drie goals) heeft dan ook assistentie gekregen. Hij scoorde tegen Lisse opnieuw één keer, Achmed Ahahaoui en Nabil el Gourari (beiden ex-IJsselmeervogels) scoorden eveneens.

Soms is De Dijk nog iets te gretig

Twisker was dan ook tevreden tegenover Het Amsterdamsche Voetbal. “Over de hele wedstrijd gezien waren wij gewoon de betere ploeg. Na rust hadden we al de 0-2 moeten maken. In het middengedeelte van de tweede helft hadden we een moeilijke fase waarin ook de 1-1 viel, maar daarna pakten we het weer goed op. Een verdiende overwinning.” Een kritisch punt had hij wel, want net zoals tegen JVC Cuijk was zijn ploeg soms zelfs te fanatiek. “We speelden met teveel mensen voor de bal en leden ook te vaak onnodig balverlies. Zo breng je elke tegenstander in de wedstrijd.” Na OFC wacht de tweede voorronde in de KNVB Beker bij ONS Sneek. Twisker won met Spakenburg vorig seizoen met 8-1 en 0-4. “Een ploeg die heel open speelt. Een leuke club ook trouwens. Lang uitrusten is er niet bij, maar we hebben een brede selectie. Dus we moeten er niet al te moeilijk over doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD