dinsdag, 23 juli 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Flitsende start HHC tegen Kon HFC, AFC ongelukkig tegen Achilles '29

Flitsende start HHC tegen Kon HFC, AFC ongelukkig tegen Achilles ’29

HHC Hardenberg is het seizoen prima gestart. Een sterke beginfase legde de basis voor een 2-1 zege op Koninklijke HFC, dat te laat bij de les was. AFC was ongelukkig op het eigen sportpark Goed Genoeg tegen Achilles ’29, dat een ietwat geflatteerde 0-3 overwinning boekte. Excelsior Maassluis won op het Kasteel met 0-1 van Jong Sparta.

HHC Hardenberg – Koninklijke HFC 2-1
HHC Hardenberg wilde maar al te graag goed starten aan het seizoen, om zo niet nogmaals achter de feiten aan te lopen zoals vorig seizoen het geval was. Aan de start van de wedstrijd schortte het in ieder geval niet bij de ploeg van Gert Jan Karsten. Na acht minuten opende Rick Hemmink de score uit een zwak verdedigde hoekschop: 1-0. Kort daarna kreeg Sargon Gouriye bovendien een uitstekende kans op de 2-0, maar hij miste. Het bleek uitstel van executie, want na ruim twintig minuten spelen via de tweede Hardenbergse treffer alsnog. Rens van Benthem was de doelpuntenmaker. Dat was voor de Haarlemmers het sein om wat terug te doen. Na wat kleine kansjes, bracht Koen Beeren na een half uur met een fraaie lob de spanning weer terug in de wedstrijd.

Na de pauze ging HFC op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg HHC via onder meer Gouriye een prachtkans op de 3-1. Het mocht echter doelman Sander Danes danken dat het op voorsprong bleef. De sluitpost pakte stijlvol een Haarlemse poging op de gelijkmaker, zoals hij ook een sta in de weg was op de kopbal van Haarmans en de rebound van Tamerus. Zodoende kostte een slappe start Koninklijke HFC haar de wedstrijd in Hardenberg, dat in extase was met het uitstekende begin van het nieuwe seizoen.

AFC – Achilles ’29 0-3
Hoe sterk is Achilles ’29? Het antwoord moet uiteraard in de loop van dit seizoen blijken, de eerste grote kans op sportpark Goed Genoeg was echter voor AFC’er Joost Kulhan. Achilles ’29 beet echter van zich af en zag Boy van de Beek halverwege de eerste helft de paal raken. AFC nam echter het initiatief terug in handen en zag Eelke de Graaf de paal raken met een kopbal.

Na de rust bleef het spelbeeld redelijk in tact. Het was echter Achilles ’29 dat ruim twintig minuten voor tijd de voorsprong nam. Het was Niek Versteegen die de 0-1 scoorde. AFC koos daarop voor een alles-of-niets poging om alsnog een resultaat te halen. Trainer Ton du Chatinier wisselde aanvallend, maar het werd uiteindelijk niets voor de Amsterdammers. Niek Versteegen maakte kort voor tijd ook de 0-2 op fraaie wijze, waarna Guyon Philips in blessuretijd de eindstand op een geflatteerde 0-3 bepaalde.

Jong Sparta – Excelsior Maassluis 0-1
Excelsior Maassluis is het seizoen uitstekend begonnen. Een treffer twintig minuten voor tijd, ontstaan uit een combinatie tussen ‘Smally’ en Walter Bennet stelde Vincent van den Berg in de gelegenheid de enige en dus winnende treffer te maken. Jong Sparta was zeker niet de mindere op het Kasteel, kreeg ook goede kansen, maar scoorde niet.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD