Home Competities Eerste Divisie Flinke financiële meevallers voor Sparta en FC Twente

Flinke financiële meevallers voor Sparta en FC Twente

FC Twente en Sparta kunnen mooie financiële meevallers tegemoet zien. Sparta profiteert van de transfer van Kevin Strootman van AS Roma naar Olympique Marseille, terwijl FC Twente de clubkas gespekt ziet door de aanstaande transfer van Quincy Promes en het feit dat Hakim Ziyech met Ajax de Champions League wist te bereiken.

- Advertentie -

Sparta ontvangt bijna een miljoen euro vanuit de transfer van Strootman. Het geld zal door de Rotterdamse club volgens het AD voorlopig niet in nieuwe spelers gestoken worden, maar investeert in de jeugdopleiding alsmede het compenseren van de teruggelopen inkomsten uit sponsor- en tv-gelden.

FC Twente bedong 5 procent van de winst op de transfersom wanneer Quincy Promes Spartak Moskou verlaat voor een andere club. Promes werd destijds voor 12 miljoen aan Spartak verkocht, het vermoeden is dat hij nu voor circa 20 miljoen naar Sevilla zal trekken, weet Tubantia.

Daarnaast ontvangt de Enschedese club een onbekend bedrag doordat Hakim Ziyech zich met Ajax heeft geplaatst voor de Champions League. Die bonus werd twee jaar geleden afgesproken bij de transfer van de spelmaker vanuit FC Twente naar Amsterdam.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES