zaterdag, 22 juni 2024
Voetbal247.nlHoofdklasseAchilles '29Financiële zorgen Achilles '29 voorlopig verdwenen: salarisachterstand ingelopen

Financiële zorgen Achilles ’29 voorlopig verdwenen: salarisachterstand ingelopen

De meest acute financiële zorgen bij Achilles ’29 zijn verdwenen: de club heeft volgens De Gelderlander vandaag een groot deel van haar salarisachterstand ingelopen. Zo zijn de lonen over augustus en september uitgekeerd. Deze week volgt de betaling van het salaris over oktober.

Zekerheid

,,Het bestuur heeft mij bepaalde documenten laten zien. Vanmorgen (maandag, red.) kwam het verlossende woord”, stelt Scott Calderwood, sinds het loonconflict bemiddelaar tussen spelersgroep en bestuur, aan de regionale krant. Calderwood zegt ervan overtuigd te zijn dat de Groesbeekse club niet opnieuw zo’n achterstand zal opbouwen zoals sinds april het geval was: ,,Dat vond ik misschien nog wel het belangrijkste voor die jongens, dat ze de zekerheid hebben dat er de komende maanden ook gewoon betaald wordt. Nu kunnen ze zich weer alleen bezighouden met het voetbal.”

Geen commentaar

Onduidelijk blijft waar Achilles ’29 de salarissen vandaag van heeft betaald. Calderwood wil daarover geen uitsluitsel geven en verwijst naar het bestuur. Voorzitter Harrie Derks was niet bereikbaar voor commentaar en kon dus ook de vraag niet bevestigen of de Braziliaanse miljoenenlening dan toch echt is gearriveerd. Zeker lijkt wel dat zorgen over het voortbestaan van de club waarover de afgelopen tijd volop werd gespeculeerd ten onrechte bleken te zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD