Home Derde Divisie Derde Divisie Zaterdag Financiële en sportieve tegemoetkoming voor amateurclubs die bekertoernooi moeten verlaten

Financiële en sportieve tegemoetkoming voor amateurclubs die bekertoernooi moeten verlaten

Recent werd door de Nederlandse voetbalbond wereldkundig gemaakt dat de amateurclubs per direct niet meer deelnemen aan de strijd om de KNVB Beker. De getroffen verenigingen krijgen echter wel een pleister voor het bloeden, de bond stelt de clubs een financiële en een sportieve tegemoetkoming in het vooruitzicht.

- Advertentie -

Op de officiële website van de KNVB stelt men dat de betrokken amateurclubs alsnog de wedstrijdvergoeding van de wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi uitgekeerd krijgen. Dit in tegenstelling tot de regels waaruit blijkt dat deze vergoeding pas betaald zou worden als het duel gespeeld zou zijn. Naast deze vergoeding kunnen de clubs nog een bedrag op de rekening verwachten. In de eerste ronde stonden negen wedstrijden op het programma tussen twee amateurclubs waardoor er dus ook zeker ploegen waren uit het amateurvoetbal die zich zouden plaatsen voor de tweede ronde. De premies die daarmee behaald konden worden zal de bond nu verdelen over de 26 overgebleven amateurclubs.

Naast de financiële tegemoetkoming is de 26 amateurverenigingen toegezegd dat ze worden toegelaten tot het toernooi om de TOTO KNVB Beker van het seizoen 2021/’22.

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES