Volg ons

Uitgelicht

‘Financiële afgrond dreigt voor 60 procent van de amateurclubs’

‘Financiële afgrond dreigt voor 60 procent van de amateurclubs’

Als de huidige maatregelen vanwege de coronacrisis aanhouden, komt meer dan 60 procent van de amateurclubs in serieuze financiële problemen. Dat stelt Jan-Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, in zijn column.

,,Uit de eerste resultaten van een onderzoek, dat is gestart door de KNVB in samenwerking met NOC*NSF, blijkt hoe groot de impact van de nieuwe maatregelen is op de financiën van sportverenigingen. De sluiting van kantines veroorzaakt alleen al in het amateurvoetbal een omzetdaling van bijna vier miljoen euro per week. Hierdoor zijn de financiële gevolgen groot. Meer dan 60 procent van de amateurvoetbalverenigingen zal nog in december van dit jaar liquiditeitsproblemen krijgen, als de overheid niet ingrijpt. Onze sport heeft een extra steunpakket nodig van 25 tot 30 miljoen euro”, stelt Van der Zee.

Mede vanwege het financiële zwaard van Damocles dat veel clubs boven het hoofd hangt, is Van der Zee groot voorstander om ‘te blijven voetballen’. ,,Dichtgaan heeft immers nog meer negatieve consequenties. Voor de gezondheid (sporten is goed voor je weerstand), financieel en maatschappelijk. Je treft miljoenen Nederlanders in het hart en raakt een unieke sportinfrastructuur in het diepst van haar ziel.”

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht