Volg ons

Uitgelicht

‘FIFA wil aflopende contracten automatisch verlengen en transferperiode verschuiven’

‘FIFA wil aflopende contracten automatisch verlengen en transferperiode verschuiven’

Wereldvoetbalbond FIFA zou aan een plan werken waarbij de transfermarkt deze zomer wordt verschoven. Pas na afronding van alle competities zouden transfers plaatsvinden. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een vertrouwelijk rapport dat het heeft ingezien.

Veel contracten van spelers en trainers lopen standaard af op 30 juni. De kans is echter groot dat veel competities die nu stilliggen wegens het coronavirus dan nog niet zijn afgewerkt. Er wordt veelvuldig gespeculeerd over het uitspelen van de competities in de zomermaanden.

Het niet uitspelen van competities heeft verstrekkende financiële gevolgen, zowel voor grote als kleine clubs, nationaal en internationaal. Zo lopen teams uit de Engelse Premier League naar schatting zo’n 1,1 miljard euro mis.

De FIFA komt mogelijk later vandaag met meer informatie. Details zijn nog niet bekend. Onduidelijk is of het verschuiven van de transferperiode alleen voor betaald voetbal geldt, of ook voor topamateurs.

Advertentie
Advertentie

Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Uitgelicht