Volg ons

Uitgelicht

FIFA lanceert voorstel: vijf keer wisselen, gele kaart voor spugen

FIFA lanceert voorstel: vijf keer wisselen, gele kaart voor spugen

Mag er volgend seizoen vijf keer worden gewisseld? Als het aan de FIFA ligt is dat één van de spelregelaanpassingen naar aanleiding van de huidige corona-crisis.

De FIFA heeft het voorstel neergelegd bij de internationale spelregelcommissie IFAB. Achterliggende gedachte is dat de wereldvoetbalbond vreest dat voetballers extra belast zullen worden. De maatregel zou zowel voor competities moeten gelden die nog hopen het huidige seizoen uit te spelen als voor het volgend seizoen. Onduidelijk is nog wat dat voor de Nederlandse competities zou betekenen.

Daarnaast denkt de FIFA aan het bestraffen aan spugen en rochelen. ,,Dat is iets dat vaak gebeurt in het voetbal en het is niet erg hygiënisch”, zegt Michel D’Hooghe, voorzitter van de medische commissie. ,,Als er weer gevoetbald gaat worden, moeten we dat maximaal proberen te vermijden. Misschien moet er een gele kaart voor worden gegeven.”

Het coronavirus raakt ook Voetbal247.nl. Door de zware tijd waar veel bedrijven doorheen gaan, zijn de advertentiebudgetten flink ingeperkt. Voetbal247.nl is volledig gratis te bezoeken, maar we hebben wel onze kosten en willen onze redacteuren graag een kleine vergoeding kunnen geven voor hun werk. Waardeer jij Voetbal247.nl? Dan kun je ons werk steunen met een kleine donatie. Lees hier meer over dit verzoek

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Meer over Uitgelicht