donderdag, 20 juni 2024
Voetbal247.nlClubsAjaxFIFA coulant voor Ihattaren en Ajax: transfer mag doorgaan

FIFA coulant voor Ihattaren en Ajax: transfer mag doorgaan

Mohammed Ihattaren heeft dispensatie gekregen voor een mogelijke overstap naar Ajax, zo melden journalisten Valentijn Driessen en Mike Verweij in de podcast Kick-off. Zo is het dan toch mogelijk dat Ajax de middenvelder in de laatste dagen van de transfermarkt overneemt van Juventus, ondanks zijn meerdere registraties dit seizoen. 

Regels van de FIFA stellen dat een speler tussen 1 juli en 30 juni in het jaar erop geregistreerd mag staan bij maximaal drie verschillende clubs en voor maximaal twee clubs mag uitkomen. Dat was een behoorlijke horde die nog genomen moest worden. “Er was behalve zijn gewicht en de transfersom voor Juventus nog een probleem: dat hij aanvankelijk niet speelgerechtigd was” vertelt Verwij in de podcast van De Telegraaf. Valentijn Driessen vult hem daarop aan: “Je mag als speler in een zijn voor drie clubs uitkomen.”

Aan het begin van dit seizoen stond Ihattaren nog onder contract bij PSV en op de laatste dag van de zomer transferwindow werd hij verkocht aan Juventus dat hem direct verhuurde aan Sampdoria. Zodoende hebben we al drie clubs gehad en zou Ajax de vierde club worden waar Ihattaren dan onder contract zou staan dit seizoen. “Je ken dan niet nu, halverwege het seizoen, met een vierde club aan komen. Daar is dispensatie voor aangevraagd, omdat hij alleen overnight onder contract heeft gestaan bij Juventus. Daar heeft hij nu ook dispensatie voor gekregen. Daardoor zit Ajax nu op het vinketouw, maar de hele week heerst er al radiostilte. Mocht het niet lukken dan kan hij ook alsnog naar FC Utrecht”, aldus Driessen.

Eerder deze week meldde Fabrizio Romano al dat Ajax en Juventus al een akkoord hebben over een huurperiode met optie tot koop. Het was enkel nog wachten tot Ihattaren en Ajax persoonlijk rond zouden komen en die kans is nu aanzienlijk groter geworden.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]