zaterdag, 15 juni 2024
Voetbal247.nlEredivisieFeyenoord neemt afscheid van Adidas en kiest voor Britse shirtsponsor

Feyenoord neemt afscheid van Adidas en kiest voor Britse shirtsponsor

De Telegraaf meldt dat Feyenoord vanaf de zomer in 2023 zal rondlopen in kleding van het Britse kledingmerk Castore. Als de deal rondkomt ontvangen de Rotterdammers zo’n 50 miljoen euro voor een deal van zes jaar. Een flinke commerciële slag voor de huidige nummer drie van de Eredivisie. 

Het merk Castore is in Nederland relatief onbekend maar heeft met bijvoorbeeld Rangers FC en Newcastle United al wel twee grote clubs aan zich weten te verbinden. Daar wordt vanaf 2023 dus Feyenoord aan toegevoegd. Het Britse bedrijf maakte de 50 miljoen verdeeld over de zes contractjaren aan de Rotterdammers over.

In 2014 begonnen Feyenoord en Adidas de samenwerking, dat dus na negen jaar vervangen wordt door Castore. Eén van de investeerders van het nog jonge bedrijf is toptennisser Andy Murray.

Voor Feyenoord is dit de grootste commerciële deal uit de historie van de club. En die deal zullen ze in Rotterdam-Zuid met open armen ontvangen. Er zijn namelijk flinke financiële problemen in De Kuip vanwege de coronacrisis.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

VOETBALSHIRTS

[products limit="4" columns="2" products tag="tenue" orderby="rand" ]