maandag, 17 juni 2024
Voetbal247.nlCompetitiesDerde DivisieFeyenoord-directeur Gudde hoopt alsnog op instroming beloftenteam

Feyenoord-directeur Gudde hoopt alsnog op instroming beloftenteam

Jarenlang reageerde Feyenoord met desinteresse en koeltjes wanneer het ging om eventuele instroming van haar beloftenteam in de voetbalpiramide. Nu de Rotterdammers echter alsnog willen en die mogelijkheid er zeker twee jaar niet is, heerst er teleurstelling bij directeur Eric Gudde.

Proces staat stil
,,Feyenoord heeft nadrukkelijk interesse om in te stromen, maar tot mijn teleurstelling is dat in de afgelopen maanden totaal niet goed gelopen dat proces. Het lijkt nu zelfs wel helemaal stil te staan. Ik hoop dat het gezond verstand gaat zegevieren en dat het toch nog goed gaat komen”, stelde de vertrekkend directeur in gesprek met Voetbal in de Bollenstreek.

Oplossingen
De voormalig bestuurder van Excelsior Maassluis snapt sommige bezwaren uit het amateurvoetbal: ,,Ik ben het er wel mee eens dat beloftenteams niet in de Hoofdklasse moeten spelen. Er zijn ook wel oplossingen dat de Derde Divisie buiten schot kan blijven, maar ik vind wel dat beloften en amateurteams op bepaalde mate in de Tweede Divisie moeten kunnen samen spelen”.

Acht grootste clubs
Daarbij is Gudde van mening dat juist de acht grootste clubs in ons land mee zouden moeten kunnen doen: ,,Als je kijkt naar Spanje of Duitsland kijkt, dan gaat het daar ook goed.” Momenteel is de discussie daarover echter ontspoord: ,,Ik vind het hier wel een klein beetje ongenuanceerd aangaan. Van beide kanten overigens”, besluit hij, tevens verwijzend naar de houding van het betaald voetbal.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD