vrijdag, 19 juli 2024
Voetbal247.nlCompetitiesTweede DivisieFeiten over Borussia Dortmund: alles wat je moet weten

Feiten over Borussia Dortmund: alles wat je moet weten

Je wilt Borussia Dortmund thuis zien spelen in het Signal Iduna Park, de sfeer is iets wat elke voetballiefhebber wil meemaken. Er wordt wel gezegd dat de wedstrijden in het Signal Iduna Park de beste sfeer van alle stadions in Duitsland heeft, 90 minuten lang is het vaak een groot gekkenhuis.

Borussia Dortmund, ook wel “Die Borussen, Die Schwarzgelben” genoemd, is een van de grotere voetbalclubs in zowel de Bundesliga als in Europa.
De Duitse topclub trekt gemiddeld meer dan 80 duizend bezoekers bij haar thuiswedstrijden in het Signal Iduna Park.

Ballspielverein Borussia 09 e. V. Dortmund, of kortweg Borussia Dortmund is een Duitse voetbalclub uit Dortmund, Noordrijn-Westfalen. De club is opgericht in 1909 speelt in het grootste stadion van Duitsland en een van de grootste in Europa, het Signal Iduna Park. De maximum capaciteit van het stadion bedraagt ruim 83 duizend, voorheen was de naam van het stadion “het Westfalenstadion”, vernoemd naar de buurt waarin het stadion is gelegen. Dortmund heeft veel te bieden aan de bezoeker: clubs, pubs, restaurants, winkels en musea.

Borussia Dortmund is een van de meest beroemde en succesvolle voetbalteams in Europa en elfde grootste team ter wereld. De Duitse topclub wordt beschouwd als een grote kracht in het vormen van een nieuwe speelstijl in Europa en is continu bezig met het promoten van een visie op excellentie. Alles wat de club doet, van spelers tot supporters tot manager, is met een sterk gevoel van intensiteit.

Borussia Dortmund is het eerste Duitse team dat succesvol was in Europa toen ze in 1966 de UEFA Cup Winners Cup (huidige UEFA Champions League), en in hetzelfde jaar de club wereldbeker wonnen. Sindsdien hebben ze nog 3 Europese titels gewonnen, en in het binnenlandse voetbal 8 Bundesliga kampioenstitels en 7 cup competities. Borussia Dortmund heeft een lange en intense rivaliteit met Bayern München, ook F.C. Schalke heeft een geografische rivaliteit met de topclub.

Tickets voor Borussia Dortmund:

Dortmund ligt vlak over de grens waardoor de Duitse topclub qua afstand makkelijk te bezoeken is voor Nederlanders. Parkeren is tegen betaling mogelijk in Dortmund, houd wel rekening met filevorming voor en na de wedstrijd.

Borussia Dortmund heeft hele trouwe fans met ruim 50 duizend seizoenskaarthouders. Het is voor sommige wedstrijden moeilijk en soms zelfs onmogelijk om aan kaarten te komen via de vrije verkoop. Toch is het meestal mogelijk om aan tickets voor Borussia Dortmund te komen voor de ultieme voetbalervaring te beleven en Erling Haaland in actie te zien.
De tickets voor een Borussia Dortmund thuiswedstrijd in de Bundesliga kosten tussen de 35 en 90 euro. Dit kan verschillen per categorie van de zitplaatsen in het stadion.

Tickets kan je kopen via de homepage of telefonisch met de supportersvereniging van de uitspelende club. Als het niet lukt, kan je via ons eenvoudig losse tickets kopen voor BVB.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD