Volg ons

Eerste Divisie

FC Volendam weer zonder resultaat bij Jong PSV, FC Emmen en Helmond Sport scoren niet

FC Volendam weer zonder resultaat bij Jong PSV, FC Emmen en Helmond Sport scoren niet

De statistici die de Eerste Divisie in hun pakket hebben, hadden een gemakkelijke avond. Volendam, dat nog nooit op De Herdgang wist te winnen, kon geen vuist maken tegen Jong PSV en hield hun negatieve reeks in stand (2-1). Helmond Sport hield voor het elfde jaar op rij een resultaat over aan hun uitwedstrijd tegen FC Emmen. In Drenthe blonk doelman Stijn van Gassel uit en bleef het 0-0

FC Emmen – Helmond Sport 0-0
Helmond Sport wist, na de overwinning tegen Den Bosch, ook in Emmen een puntje te sprokkelen. Daarmee hielden de Brabanders een bijzondere statistiek in stand, voor de elfde keer op rij werd de uitwedstrijd tegen Emmen niet verloren. Dit keer moesten de bezoekers daarvoor vooral hun eigen doelman bedanken, want het doelpuntloze gelijkspel was vooral te danken aan de prestatie van Stijn van Gassel, die deze week zijn contract verlengde tot 2021.

Bij Emmen werd men bijkans gek op het moment dat de naam Van Gassel viel. De doelman van Helmond Sport was persoonlijk verantwoordelijk voor de 0-0 ruststand. Emmen viel aan, kreeg veel kansen en mogelijkheden, maar telkens bleek Van Gassel, soms te hulp geschoten door zijn verdediging, een sta-in-de-weg. Al vroeg in de wedstrijd was de Helmond-goalie alert op een corner, die er in een keer in dreigde te vliegen, uit de daaropvolgende corner kon Anco Jansen inkoppen, maar vond hij, niet voor het laatst deze wedstrijd, Van Gassel op zijn weg. Naast Jansen konden Cas Peters en Keziah Veendorp het doel van de Helmonders onder vuur nemen, maar ook zij kwamen niet verder dan Van Gassel. Aan de andere kant wist Helmond Sport nauwelijks iets te creëren. Alleen Grad Damen kon een keer op het doel van Dennis Telgenkamp schieten, maar de doelman van Emmen zag de bal over vliegen.

Direct na rust was Alexander Bannink die het, namens Emmen, mocht proberen. Zijn eerste poging ging maar net over het doel, bij zijn tweede kans kreeg hij voor elkaar wat nog niemand gelukt was. Hij kreeg de bal langs van Gassel. De open kans die erop volgde, werd echter knullig naast geschoven door Bannink. Aan de andere kant was Stephen Warmolts dicht bij een treffer, maar zijn poging kwam niet verder dan het zijnet. Het duurde daarna tot de slotfase voor er weer hoogtepunten te noteren waren. Eerst was het Tim Siekman die de bal naast kopte. In de blessuretijd kreeg Jeroen Verkennis de kans om de overwinning te stelen voor Helmond Sport, maar Telgenkamp wist dat leed voor Emmen nog te voorkomen. Emmen – Helmond Sport was en bleef 0-0.

Jong PSV – Volendam 2-1
Jong PSV blijft op De Herdgang een onklopbare horde voor Volendam. De oranjehemden kwamen in de geschiedenis slechts eenmaal tot een gelijkspel, de rest van de wedstrijden werd verloren. Daar kwam tijdens deze editie geen verandering in. Sterker nog, dit keer bleek het een kansloze missie. De openingsfase was nog veelbelovend. Na vijf minuten spelen kon Enzo Stroo in zijn eentje op weg richting keeper Luuk Koopmans, maar laatstgenoemde kwam als winnaar uit het 1 op 1 duel. Drie minuten later schoot Malen aan de andere kant wel met scherp: 1-0. Volendam speelde de eerste helft niet onaardig, maar bleek niet bij machte om het Jong PSV echt moeilijk te maken.

Ook in de tweede helft kon Volendam geen vuist maken. Na een goede twintig minuten spelen konden de Eindhovense beloften de punten al bijschrijven. Nog binnen het kwartier verdubbelde Matthias Verreth de score. Toen vijf minuten later Ties Evers zijn tweede geel kaart zag en Volendam met tien verder moest, leek het beslist op De Herdgang. Vijf minuten voor tijd kon Marco Tol zijn eerste goal in het betaald voetbal maken en konden de tien van Volendam toch nog hopen op een resultaat. Uiteindelijk kwam dat, enigszins onverdiende, resultaat er niet. Jong PSV won met 2-1 van Volendam.

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar wordt net als veel clubs en bedrijven geraakt door de gevolgen van Coronavirus. Juist in deze tijd zetten we juist een stap extra, om nog uitgebreider verslag te doen van wedstrijden en het laatste nieuws. We zien echter dat de advertentie-inkomsten zijn teruggelopen. We zouden om die reden een kleine donatie zeer waarderen. Op die manier kunnen alle artikelen, reportages en interviews gratis en zonder betaalmuur toegankelijk blijven.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie