Volg ons

Eerste Divisie

FC Volendam verslaat FC Den Bosch, Almere City knokt zich naar remise tegen FC Emmen en Eagles stelen punten bij Dordrecht

FC Volendam verslaat FC Den Bosch, Almere City knokt zich naar remise tegen FC Emmen en Eagles stelen punten bij Dordrecht

FC Volendam en Den Bosch boden een middagje topvermaak aan de Dijk. Met name in de eerste helft golfde het spel op en neer. In de tweede helft kreeg de thuisploeg het initiatief meer en meer in handen, maar de enige, en dus winnende, treffer viel pas in de slotfase. Almere City deed in de thuiswedstrijd tegen Emmen al vroeg zaken. Binnen 20 minuten stond het al 2-0. Na de 2-0 moest de thuisploeg achteruit en kwam Emmen weer langszij. Beide ploegen kwamen echter niet verder dan 2-2 en daarmee was Almere City uiteindelijk het meest tevreden. Dordrecht en Go Ahead Eagles boden het publiek aan de Krommedijk in de eerste helft weinig tot geen vermaak. Door de eerste goal van Jeff Stans in Deventer dienst moest Dordrecht de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, die vlak voor tijd volkomen terecht op het bord kwam. Enkele minuten later bleek dat er ook in het voetbal soms groot onrecht bestaat, al zal niemand in Deventer daar een seconde wakker van liggen: 1-2.

FC VOLENDAM – FC DEN BOSCH 1-0
Met twee ploegen die de aanval kozen en een karrenvracht aan kansen voor beide teams was het bijna een wonder te noemen dat het bij rust nog 0-0 stond. In de rust konden de Bosschenaren misschien het meest klagen over pech, zowel Jort van der Sande, als Oussama Bouyaghlafen raakten de lat boven Hobie Verhulst, die samen met Den Bosch-goalie Nick Leijten een gedeelde hoofdrol vertolkte in het eerste bedrijf.

Na rust kreeg Volendam steeds meer grip op de wedstrijd en bleef de thuisploeg kans op kans creëren. Leijten leek, gesteund door zijn verdediging, een niet te passeren sta-in-de-weg. Tot hij, een kleine tien minuten voor tijd, toch moest capituleren. De doelman kon een gevaarlijke voorzet van Nick Doodeman nog wel onderscheppen, maar was vervolgens kansloos toen de bal voor de voeten van Rodney Antwi kwam. De uiteindelijke matchwinner kwam in de blessuretijd nog met de schrik vrij. Hij kon met twee medespelers oprukken richting Leijten, maar wilde voor het eigen succes gaan. Hij faalde en zag in de tegenstoot Den Bosch nog gevaarlijk worden aan de andere kant. Tot zijn opluchting en die van heel Volendam bleef het bij gevaar. Volendam wint het even vermakelijke, als belangrijke duel en kruipt weer dichter richting een plek die recht geeft op nacompetitie.

ALMERE CITY – FC EMMEN 2-2
FC Emmen kan niet profiteren van het eerdere puntverlies van Telstar. Op bezoek in Flevoland werd de nummer vijf van de Eerste Divisie in de openingsfase overrompelt door Almere City, dat binnen 20 minuten twee keer wist te scoren. De 1-0 kwam op naam van Silvester van der Water. Emmen kreeg de bal niet uit het eigen zestienmetergebied en van der Water kon de openingstreffer binnen tikken. Vier minuten later werd de voorsprong verdubbelt door Arsenio Valpoort, die goed de diepte in werd gestuurd door Sherjill MacDonald. Emmen was echter razendsnel van de schrik bekomen, want 2 minuten later had Mario Bilate de aansluitingstreffer al op het bord gezet. Emmen nam hierna meer en meer het heft in handen. Ze kwamen vlak voor rust nog wel met de schrik vrij, nadat een schot van Valpoort via Dennis Telgenkamp en de lat over het doel verdween, maar konden verder onverdroten op jacht naar de gelijkmaker.

Die gelijkmaker had Emmen al vroeg in de tweede helft te pakken. Mario Bilate kon na een individuele actie de bal voor het doel krijgen en zag dat Damon Mirani de bal uiteindelijk achter doelman Chiel Kramer werkte. De jacht naar drie punten kon echter niet succesvol worden afgesloten, want Almere City hield stand in eigen stadion en moest uiteindelijk concluderen dat, ondanks de vroege 2-0 voorsprong, het punt een gewonnen punt was.

FC DORDRECHT – GO AHEAD EAGLES 1-2
Go Ahead Eagles wist voor het eerst sinds 2006 met een overwinning uit Dordrecht te vertrekken, maar deed dat als een dief in de nacht. Nadat Jeff Stans een matige eerste helft van twee kanten, via een doeltreffende vrije trap, toch nog van een hoogtepunt wist te voorzien, ging Dordrecht in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker. Go Ahead Eagles werd teruggedrukt op eigen helft, maar kon dankzij een uitblinkende doelman Sonny Stevens de voorsprong lang verdedigen. Met nog een kleine tien minuten te gaan had de Deventer doelman echter geen antwoord op een vrije trap van Denis Mahmudov, die de volkomen terechte gelijkmaker op zijn naam zette.

Vijf minuten later kon Go Ahead Eagles zich zomaar een keer melden op de helft van Dordrecht en nadat Xandro Schenk uit de voorzet van Rick Ketting de 1-2 maakte, met een maximaal resultaat terugkeren naar de eigen helft en uiteindelijk zelfs naar kleedkamer en bus. Voetbal kan soms onrechtvaardig zijn, maar als je bij de ploeg hoort, die profiteert van die onrechtvaardigheid voelt het stiekem eigenlijk extra lekker. Vraag het maar na aan Xandro Schenk en zijn ploegmaten. Ze zijn wellicht te vinden op De Brink in Deventer.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie