zaterdag, januari 28, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Volendam-trainer Jonk deelt compliment uit aan zijn team: 'De uitvoering was...

FC Volendam-trainer Jonk deelt compliment uit aan zijn team: ‘De uitvoering was bij vlagen heel erg goed’

Wim Jonk stond na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (4-0) met een glimlach tegenover de camera van FOX Sports. De hoofdtrainer van FC Volendam was vanzelfsprekend tevreden met de drie punten, maar vooral de wijze waarop de zege werd behaald deed hem goed. 

Uitvoering
De oefenmeester wist dat zijn ploeg in staat was om een goede prestatie neer te zetten tegen Roda JC, maar om nu te zeggen dat hij dit allemaal vooraf verwacht had ging Jonk iets te ver.  ,,Verwacht? Dat is allemaal makkelijk achteraf, maar je hoopt op zo’n energie en als dat dan beloond wordt met vier goals en dat hadden er ook meer kunnen zijn. De uitvoering was bij vlagen heel erg goed”, aldus de trainer tegenover de camera van de sportzender.

Spanning
FC Volendam had niet direct grip op de wedstrijd, er was dan ook geen sprake van een zogenoemde ‘walk-over’  volgens Jonk. ,,In het begin had ik dat gevoel niet, in de beginfase hadden we moeite met Roda JC, vooral als ze snel van kant naar kant speelden. Op een gegeven moment voelde ik wel dat we steeds meer grip kregen en dat er ook wat meer lef kwam in het team. In het begin was er toch wat spanning en daarna speelden ze dat toch goed van zich af.”

Overmoedig
Jonk kent een uitstekende start van het seizoen met FC Volendam, de trainer weet ook wat de gevaren zijn die op de loer liggen voor zijn ploeg, ,,Op het moment dat wij wat overmoedig worden. Dat zie je ook in bepaalde fases dan lopen wij uit positie, dan zijn opeens beiden backs weg terwijl ik dan denk ‘kijk wat er om je heen gebeurde’. Dat is ook een beetje overmoed. Het publiek geniet daarvan, maar je moet er wel op letten af en toe.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD