Volg ons

Eerste Divisie

FC Volendam-trainer De Koning na nederlaag tegen FC Twente: ‘Het kwaliteitsverschil was te groot’

FC Volendam-trainer De Koning na nederlaag tegen FC Twente: ‘Het kwaliteitsverschil was te groot’

FC Twente wist vrijdagavond in het eigen stadion met ruime cijfers af te rekenen met FC Volendam (5-0). Hans de Koning, trainer van de verliezende partij, was na afloop zeer realistisch en constateerde dat er een groot kwaliteitsverschil was tussen de trotse lijstaanvoerder en zijn formatie.

Redelijke start
,,Het kwaliteitsverschil was te groot. Ik denk dat wij nog redelijk starten met twee goede mogelijkheden, maar dan geef je de 1-0 weg en dan weet je dat het los gaat. Dus we moesten het op een gegeven moment maar repareren, met vijf man achterop om het niet hoger te laten worden”, aldus de trainer van FC Volendam voor de camera van FOX Sports.

Extra verdediger
In de pauze werd besloten om met vijf verdedigers te gaan spelen tegen FC Twente. Dit alles om de schade in de tweede helft enigszins te kunnen beperken. ,,Ja dat lijkt mij verstandig. We hebben ook tegen elkaar gezegd van het is 4-0 en de illusie van winnen is er niet meer en zorg dan dat we de wedstrijd afsluiten met 0-0 in de tweede helft, maar dat is ook niet gelukt.”

Vervelende uitslag
De Koning wenste zijn ploeg geen verwijten te maken na de afstraffing in Enschede.  ,,Je hoeft je niet te schamen, het is alleen vervelend dat het nu 5-0 is. Van te voren schat je in dat je hier kunt verliezen en als het dan die uitslag is dan is dat vervelend, maar volgende week begint weer de vierde periode dus nieuwe kansen.”

Advertentie
Advertentie

Meer over Eerste Divisie