zondag, maart 7, 2021
Home Competities Eerste Divisie FC Volendam-trainer De Koning blij met puntendeling: 'Veldspel was wel aardig, maar...

FC Volendam-trainer De Koning blij met puntendeling: ‘Veldspel was wel aardig, maar Sparta was beter’

FC Volendam wist vrijdagavond in de slotfase alsnog één punt te veroveren tegen Sparta Rotterdam (2-2). Hans de Koning, hoofdtrainer van eerstgenoemde ploeg, gaf na afloop van de wedstrijd direct toe dat zijn ploeg misschien wel iets meer kreeg waar het gezien het spelbeeld recht op had.

- Advertentie -

Aansluitingstreffer
Sparta zat na vijfenveertig minuten spelen op een zetel op weg naar de drie punten door de voorsprong van 0-2 en het feit dat men duidelijk het betere van het spel had. Het doel van FC Volendam voor de tweede helft was duidelijk.  ,,We hebben in de rust tegen elkaar gezegd dat wij de aansluitingstreffer moesten maken, maar dat zat er lang niet in. Sparta kreeg in de één op één in de counter veel kansen en dan blijven wij in leven. Vervolgens heb ik Paul Kok erbij gezet voor een beetje oorlog voorop, dan valt die 1-2 en dan krijg je weer hoop”, aldus De Koning voor de camera van FOX Sports.

Met 2-2 gewonnen
De gelijkmaker viel in de slotfase, zoals gezegd kreeg FC Volendam daarbij iets meer dan het verdiende. ,,Ik hoor net van iemand dat wij nu met 2-2 gewonnen hebben en dat is wel lekker Uiteindelijk klopt dat wel want als je ziet dat we in de eerste helft eigenlijk geen kans hebben gehad. Het veldspel was wel aardig. maar Sparta was gewoon beter. Je komt na drie minuten spelen al achter en dan zie je bij sommige spelers zoiets van ‘het zal toch niet gebeuren vandaag’. Dat heeft alles met een jonge groep te maken, zo simpel is dat. Sparta is gewoon met die twee jongens voorop zo balvast, dan kun je moeilijk in de duels komen. Ze hebben de weerbaarheid getoond en dan zie je wat je teweeg kan brengen.”

- Advertentie -
GERELATEERDE ARTIKELEN
- Advertisment -

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD

Recente REACTIES