Volg ons

Eerste Divisie

FC Volendam nipt langs Jong FC Utrecht, rood Ten Den

FC Volendam nipt langs Jong FC Utrecht, rood Ten Den

FC Volendam boekte vrijdagavond een nipte maar belangrijke zege op Jong FC Utrecht. Diep in blessuretijd werd Teije ten Den met rood van het veld gestuurd.

Sterke eerste helft
Na wat kleine kansjes in de beginfase, opende Nick Doodeman na ruim een kwartier de score met een mooi afstandsschot dat ‘Jong’ FC Utrecht-goalie Nick Marsman te machtig was. Nog voor de pauze liep het Andere Oranje uit naar 2-0 via Enzo Stroo, die kort daarvoor een fraaie kans om zeep had geholpen.

Venijn in de staart
Na rust werden de beloften van FC Utrecht wat dreigender, bijvoorbeeld via Karim Loukili en Mitchell van Rooijen. Vier minuten voor tijd maakte Nick Venema het duel weer spannend met de 2-1 uit een scrimmage. Jong FC Utrecht zocht naar de gelijkmaker, maar dat bood Volendam ook grote kansen op een ruimere marge. Gescoord werd er echter niet meer, wel ontsierde een rode kaart voor invaller Ten Den de blessuretijd van het duel. Hij zou een elleboog hebben uitgedeeld. Door de zege neemt FC Volendam afstand van Jong FC Utrecht, dat nog altijd hekkensluiter is.

Je las dit artikel geheel gratis. Lees jij Voetbal247.nl met plezier? Overweeg dan om ‘Vriend van Voetbal247.nl te worden voor 5 euro per maand. Je leest er hier meer over.

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Eerste Divisie