maandag, 20 mei 2024
Voetbal247.nlClubsAlmere City FCFC Volendam maakt geen fout tegen Helmond Sport; Excelsior verspeelt een 2-0...

FC Volendam maakt geen fout tegen Helmond Sport; Excelsior verspeelt een 2-0 voorsprong tegen NAC

Telstar weet zonder topscorer Reda Kharchouch niet te winnen bij Almere City. Met name in de eerste helft maakten beide ploegen er een wedstrijd van, na rust wist alleen de thuisploeg zich te herstellen van een zwak begin. Volendam was gezien de kansenverhouding nog genadig voor Helmond Sport, maar maakte geen fouten. In Kralingen wist NAC in extremis nog een 2-0 achterstand goed te maken. Den Bosch was na een rode kaart voor Jong AZ en twee doelpunten kort daarna snel klaar met de Alkmaarse beloften.

Almere City – Telstar 4-2
Bij de bezoekers ontbrak topscorer Reda Kharchouch. De spits was zelf rond met Sparta, maar omdat Telstar en Sparta niet tot een overeenkomst kwamen, stond zijn transfer op losse schroeven. Ondanks zijn afwezigheid ontbrak het niet aan doelpunten. Na 18 minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Benamar. Tien minuten en twee goals van Thomas Verheydt later waren de rollen alweer omgedraaid. Ook Almere City kon niet lang genieten van de voorsprong, nog voor rust zorgde Glynor Plet dat beide ploegen weer naast elkaar kwamen, 2-2.

Na rust bleek dat de nummers tien en zeven van de ranglijst in 45 minuten hun kruit hadden verschoten. De amusementswaarde daalde naar het niveau amateursportvissen in een sloot van maximaal 50 centimeter diep en beide ploegen hielden elkaar keurig in evenwicht. Dankzij een blunder van doelman Van der Maaten kon Ahannach de thuisploeg voor de tweede keer op voorsprong brengen en direct het vuur weer in de wedstrijd krijgen. Kort voor tijd doofde Nick Venema datzelfde vuur weer door de marge te verdubbelen in het voordeel van de thuisploeg, dat ondanks een matige fase kort na rust de punten keurig in huis kon houden en aansluiting vindt bij de subtop, 4-2.

Volendam – Helmond Sport 2-1
Ook tegen Helmond Sport deed Volendam wat de ploeg al weken doet: van meet af aan op zoek naar doelpunten. Tot aan de thee waren er wel kansen in overvloed, maar de doelpunten werden niet gevonden. Direct na rust was het wel raak. Francesco Antonucci brak de ban met een geweldige streep.

Kort na de openingstreffer zag Snepvangers een voorzet van rechts bijna de goal in waaien, via de binnenkant van de paal stuiterde de bal echter uit het doel en bleef de gelijkmaker uit. Hierdoor kon Volendam het gas een beetje loslaten en de wedstrijd controleren. Kort voor tijd besloot Guus Joppen met een eigen doelpunt de helpende hand te bieden en aan alle Volendammer onzekerheid een einde te maken, 2-0. Diep in blessuretijd deed Helmond Sport via Thomassen nog wat terug, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. 2-1: Volendam houdt aansluiting met koploper SC Cambuur en doet ook in de Derde Periode bovenin mee.

Excelsior – NAC 2-2
Trainer Marinus Dijkhuizen zag de bezoekers voor rust het van het spel hebben en ook nog een paar mooie mogelijkheden creëren. Zo raakte NAC binnen een minuut tweemaal het houtwerk. De goal viel echter aan de andere kant. Feyenoord-huurling Wouter Burger zette met een fijne steekpass Rai Vloet aan het werk. Vloet liet Nick Olij met een diagonale schuiver kansloos.

Na rust zochten beide ploegen naar een goal. Dat maakte de wedstrijd interessant, maar de gezochte goals bleven lang uit. Een kleine twintig minuten voor tijd verdubbelde Luigi Bruins vanaf de strafschopstip de voorsprong voor de Kralingers. Aanleiding voor de penalty was een oliedomme overtreding van Van Anholt op Ahmed Mendes Moreira. Omdat NAC kort voor tijd via van Hecke de aansluitingstreffer wist binnen te rommelen, kregen de bezoekers weer geloof in een slotoffensief.

En dat geloof werd diep in blessuretijd uitbetaald. Arno Verschuren was het meest alert uit de corner en kopte NAC nog naast Excelsior. Na de gelijkmaker kregen de Bredanaars via Dogan nog een enorme kans om de overwinning nog te pakken, maar dat leed bleef Dijkhuizen tijdens zijn rentree bespaard. 2-2, Excelsior en NAC delen de punten.

FC Den Bosch – Jong AZ 3-0
Jong AZ begon vol enthousiasme aan het duel met Den Bosch, maar zag de wedstrijd in een paar minuten tijd uit de handen glippen. Al na dertien minuten kreeg Joey Jacobs rood, ruim tien minuten later stond Den Bosch, dankzij goals van Bouyaghlafen en Verbeek, op een 2-0 voorsprong.

Jong AZ probeerde daarna nog wel wat aan de achterstand te doen, maar moest in grote gedeelten van de wedstrijd de meerdere erkennen in de thuisploeg, die de overwinning redelijk gemakkelijk over de finish kon brengen. Kort voor tijd gaf invaller Laukart de overwinning nog wat extra glans door de 3-0 binnen te tikken. Den Bosch had geen kind aan Jong AZ, dat na de vroege rode kaart eigenlijk een kansloze wedstrijd speelde.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD