Volg ons

Almere City FC

FC Volendam in slotfase naast Almere City, FC Eindhoven stunt tegen NEC

FC Volendam in slotfase naast Almere City, FC Eindhoven stunt tegen NEC

Almere City leek op weg naar een overwinning in en tegen Volendam. In de slotfase wist de thuisploeg alsnog naast de koploper te komen door een inschattingsfout van doelman Timo Plattel (2-2). NEC ging in eigen huis verrassend onderuit tegen FC Eindhoven. De beloftenteams van AZ en FC Utrecht deelden de punten in de onderlinge confrontatie (2-2).

FC Volendam – Almere City
De eerste helft van de wedstrijd in Volendam was op zijn zachts gezegd niet sprankelend te noemen. Er was geen verschil waarneembaar tussen de nummer zestien en de lijstaanvoerder van de Eerste Divisie. Almere City kreeg in de laatste vijf minuten van de eerste helft een klap te verwerken. De kersverse aanwinst Guy Ramos moest het speelveld noodgedwongen voortijdig verlaten vanwege een blessure. In de zeventigste minuut werd dan eindelijk de ban gebroken. Een snelle voortzetting van doelman Mitchel Michaelis was de inleiding voor de treffer van de thuisploeg. Nick Doodeman wist zich even later met een mooie loopactie vrij te spelen en schoot raak vanuit een lastige hoek (1-0).

Lang kon FC Volendam niet genieten van de voorsprong. Een vrije trap van Almere City werd doorgekopt door Blackson, vervolgens kwam de bal voor de voeten van Kevin Luckassen die al dan niet in buitenspel positie voor de 1-1 wist te zorgen.  Almere City ging daarna op jacht naar de drie punten. Een schot van Moustapha Seck werd nog gekeerd door de doelman van Volendam, maar de rebound werd benut door James Efmorfidis (1-2). In de 89ste minuut wist FC Volendam echter toch terug te komen in de wedstrijd. Een vrije trap van Doodeman werd helemaal verkeerd beoordeeld door doelman Timo Plattel waardoor de bal in het net verdween (2-2).

NEC – FC Eindhoven
In de 27ste minuut werd de score geopend in Nijmegen en verrassend genoeg niet in het voordeel van de thuisploeg. Branco van den Boomen profiteerde van zeer slordig uitverdedigen van de NEC-defensie (0-1). Het publiek van NEC was furieus, net zoals de spelers van de ploeg die de treffer moest incasseren. Net voor de succesvolle aanval van FC Eindhoven werd NEC een hoekschop onthouden door de dienstdoende scheidsrechter, de daarop volgende aanval betekende vervolgens de tegentreffer. Na een uur spelen leek FC Eindhoven de voorsprong uit te breiden, de treffer werd echter geannuleerd vanwege buitenspel.

Jong AZ – Jong FC Utrecht
Ferdy Druijf, topscorer van de Eerste Divisie, mocht in de twaalfde minuut aanleggen vanaf de strafschopstip. Hij wist de toegekende strafschop te verzilveren (1-0). In de vijftigste minuut werd het gelijk door een treffer van Sylla Sow (1-1). Het beloftenteam van FC Utrecht kam later ook nog op voorsprong door Jeredy Hilterman waarbij de sluitpost van Jong AZ er niet goed uitzag (1-2).  Wie anders dan Druif zorgde er in de 75ste minuut voor dat de ploeg uit Alkmaar alsnog één punt overhield aan het treffen met Jong FC Utrecht (2-2).

Voetbal247.nl is volledig gratis te lezen, maar een kleine donatie wordt gewaardeerd!

Advertentie
Advertentie
Volg Voetbal247

Steun Voetbal247.nl

Ben jij een trouwe bezoeker van Voetbal247.nl en wil je ons werk waarderen? Overweeg dan om eenmalig een kleine donatie te doen, zodat wij de volgende stap in onze groei en ontwikkeling kunnen zetten.

Lees hier waarom we je dit verzoek doen

Tags

Meer over Almere City FC