woensdag, februari 1, 2023
Lucky Block Casino
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Volendam en Den Bosch komen niet verder dan een gelijkspel

FC Volendam en Den Bosch komen niet verder dan een gelijkspel

FC Volendam en FC Den Bosch zijn er zondagmiddag niet in geslaagd om een winnaar aan te wijzen. Een resultaat waar beiden niet veel mee opschoten en in het rechter rijtje blijven staan: 1-1.

FC Volendam stond voor een lastige klus zondagmiddag. FC Den Bosch is namelijk, met vier opeenvolgende duels ongeslagen, de ploeg in vorm. De ploeg van Wim Jonk zag zijn manschappen zeven tegentreffers incasseren in slechts twee wedstrijden. De knop moest om tegen de nummer elf van de KKD.

Vorig seizoen wisten de Brabanders de overwinning binnen te slepen. Oussama Bouyaghlafen, Rauno Sappinen, inmiddels vertrokken naar de Sloveense competitie en Joey Veerman. Veerman die voor de wedstrijd afscheid nam van het Volendamse publiek.

Volendam defensief stabiel
Achterin liet Jonk Brian Plat debuteren en diezelfde Plat stond aan de basis van een gevaarlijke aanval. De aanvallende plannen werden verwerkt in een hoekschop. Engelsman Derry Murkin zocht Nick Runderkamp, die goed voor Abdulsamed Abdullahi kwam, en de bal met het hoofd de bal in het doel knikte. De eerste goal voor Runderkamp dit seizoen en door gebrek aan lengte bij de Volendammers, pas de tweede treffer uit een hoekschop.

Het begin was daar voor de oranjehemden. Waar het begon achterin met de opbouw, de linie waar in Volendam de meeste problemen naar voren kwamen de laatste weken.

Den Bosch blij met een punt

Net als in de eerste helft duurde het ook lange tijd voordat het tweede bedrijf echt spannend werd. De kansen waren schaars voor beide doelen, totdat Van der Ven Bouyaghlafen binnen de lijnen bracht. De aanvaller zorgde voor een nieuwe impuls, die ook invloed had op de rest. Aanvoerder Danny Verbeek werd weggestuurd aan de rechterkant en met een goed eindstation. Ryan Trotman kwam goed voor de Volendamse debutant en tikte bal in het doel.

Vlak voor het eindsignaal was Gerry Vlak dichtbij een doelpunt maar zijn inzet werd ternauwernood gekeerd door Stefan Velkov. Een uitslag die past bij een slordige wedstrijd met veel fouten en rommelige situaties.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

Live Games Sidebar

RECENT TOEGEVOEGD