donderdag, 30 mei 2024
Voetbal247.nlCompetitiesEerste DivisieFC Volendam en Almere City pakken eindelijk broodnodige zege

FC Volendam en Almere City pakken eindelijk broodnodige zege

Eenvoudig ging het niet, maar FC Volendam en Almere City weten eindelijk weer hoe het zoet van een overwinning smaakt. Ook Helmond Sport won, terwijl FC Eindhoven te sterk was voor Jong FC Utrecht.

Het is al vaker gezegd en gemeten: is het toeval dat beloftenteams op vrijdag aanmerkelijk minder punten halen dan op maandag? Feit is dat deze speelronde alle vier de beloftenteams in de Jupiler League verloren.

FC Volendam – Jong PSV 1-0
Trainer Misha Salden had opnieuw de nodige wijzigingen doorgevoerd: liefst negen spelers speelden dit seizoen al eens mee met Jong Volendam in de Derde Divisie. Het sorteerde effect, want Volendam was voor de pauze al de bovenliggende ploeg met kansen voor met name Enzo Stroo. Na een uur spelen viel eindelijk de bevrijdende treffer. Een voorzet van Nick Doodeman werd slim binnengekopt door Henny Schilder: 1-0. Stroo kreeg kort daarna een grote kans op de 2-0, maar miste. Aan de andere kant was Albert Gudmundsson dichtbij de gelijkmaker, maar doelman Hobie Verhulst toonde zijn kwaliteiten. De IJslander zou nog twee keer de Volendam-doelman testen, maar die gaf geen krimp, waardoor FC Volendam eindelijk weer eens won.

Almere City FC – Jong AZ 3-2
Almere City FC kon wel een succesje gebruiken en werd geholpen door een vroege strafschop, benut door Gaston Salasiwa. Jong AZ deed echter al snel wat terug via Owen Wijndal uit een hoekschop. De Almeerders werkten vooral heel hard, maar veel kansen leverde het niet op. Een mislukt schot van Javier Vet belandde echter alsnog bij Ezra Walian, die de trekker overhaalde en voor 2-1 zorgde. Zwak verdedigen bood Fred Friday de gelegenheid om opnieuw voor de gelijkmaker te zorgen. Diep in blessuretijd kreeg de formatie van Jack de Gier de zege alsnog in de schoot geworpen. Dennis van der Heijden mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en bleef koel: 3-2.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-2

In Spakenburg kwam Jong FC Utrecht na een half uur spelen aan de leiding via een afstandschot van Jeredy Hilterman. FC Eindhoven had daarvoor echter al wel wat kansjes gehad. Pas na de pauze slaagde FC Eindhoven erin wat terug te doen. Maxine Gunst stond aan de basis van de gelijkmaker, die gescoord werd door Mart Lieder. Lieder maakte ook de 1-2, ditmaal na voorbereidend werk van Elton Kabangu.

Helmond Sport – FC Emmen 3-1
Aanvankelijk zag het er slecht uit voor Helmond Sport, waar Youri Loen na zo’n twaalf minuten middels een mooie vrije trap de 0-1 scoorde. Daarna was het echter de thuisploeg die uit haar schulp kroop. Jordy Thomassen kreeg een kans, evenals Jason Bourdouxhe maar pas na een half uur was het raak via Arne Naudts die met een kopbal de 1-1 maakte. Na rust ontpopte invaller Steven Edwards zich tot matchwinner. Hij scoorde na een uur spelen en luttele minuten later nam hij ook de 3-1 voor zijn rekening. FC Emmen ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar vond die niet. Wel gaf het de nodige ruimte weg aan Helmond Sport, dat echter niet meer wist te profiteren. Zo pakte de ploeg van coach Roy Hendriksen haar eerste thuiszege dit seizoen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor een of meerdere nieuwsbrieven. je ontvangt dan de nieuwste updates. Uitschrijven kan uiteraard op elk gewenst moment.

Lees ook deze artikelen

POPULAIR

RECENT TOEGEVOEGD